Dzisiaj propozycja, która została przywieziona przez moja siostrę z podróży z Tajlandii.
Sałatka z avocado z czerwonym pieprzem – bardzo dobra z pysznym dresingiem słodko-kwaśnym na bazie białego octu balsamicznego
Naprawdę polecam.
Na talerzu umieść rukolę kawałki avocado i pomidorki.
Przygotować dressing wg uznania: ja dałam na 4 osoby: łyżkę miodu, 5 łyżek oliwy i 2 łyżki octu.
Polać sałatę i oprószyć parmezanem i czerwonym pieprzem.
Można dodać krewetki lub pomidorki z mozzarellą.
Zachęcam do wypróbowania sosu - ma bardzo dobry smak - słodko-kwaśny.
Składniki
Przygotowanie
Na talerzu umieść rukolę kawałki avocado i pomidorki.
Przygotować dressing wg uznania: ja dałam na 4 osoby: łyżkę miodu, 5 łyżek oliwy i 2 łyżki octu.
Polać sałatę i oprószyć parmezanem i czerwonym pieprzem.
Można dodać krewetki lub pomidorki z mozzarellą.
Zachęcam do wypróbowania sosu - ma bardzo dobry smak - słodko-kwaśny.