Placuszki z kaszy gryczanej – dieta

Początki są ciężkie ale przynajmniej w kuchni tego nie odczuwam. Oczywiście uległam pokusom jednak spora dawka ruchu sprawia, że mam mniejsze wyrzuty sumienia. Dzisiejsza  propozycja to fajny pomysł jako dodatek do obiadu lub lekka przekąska. Można ją modyfikować, smakuje świetnie na zimno i ciepło. Jestem fanką kaszy i wszelkiego rodzaju ryb także dla mnie to połączenie jest genialne.
Zapraszam:)

Smacznego:)

Ilość porcji5 porcji

 1 woreczek kaszy gryczanej
 2 łyżki tartego parmezanu
 1 jajko
 2  łyżki koperku
 2 łyżki maki pszennej razowej lub otrąb pszennych (można też użyć zwykłej pszennej jednak nie jest to wskazane dla osób na diecie:) )
 sól i pieprz
Dodatki:
 łosoś wędzony
 koperek
 orzeszki piniowe
 krem balsamiczny

1

Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić.

2

W misce wymieszać kasze, jajko, koperek, mąkę, ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

3

Powstałą masę z kaszy wykładać łyżką  na rozgrzaną patelnie teflonową i smażyć po ok 3 min z każdej strony.

4

Placuszki można podawać z wędzonym łososiem, jogurtem naturalnym, gotowana piersią kurczaka lub warzywami.

Wartości odżywcze

5 porcji

Serving size

Składniki

 1 woreczek kaszy gryczanej
 2 łyżki tartego parmezanu
 1 jajko
 2  łyżki koperku
 2 łyżki maki pszennej razowej lub otrąb pszennych (można też użyć zwykłej pszennej jednak nie jest to wskazane dla osób na diecie:) )
 sól i pieprz
Dodatki:
 łosoś wędzony
 koperek
 orzeszki piniowe
 krem balsamiczny

Przygotowanie

1

Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić.

2

W misce wymieszać kasze, jajko, koperek, mąkę, ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

3

Powstałą masę z kaszy wykładać łyżką  na rozgrzaną patelnie teflonową i smażyć po ok 3 min z każdej strony.

4

Placuszki można podawać z wędzonym łososiem, jogurtem naturalnym, gotowana piersią kurczaka lub warzywami.

Notes

Placuszki z kaszy gryczanej – dieta
(Wyświetlono 2 578 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)