Smacznego:)
Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić.
W misce wymieszać kasze, jajko, koperek, mąkę, ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Powstałą masę z kaszy wykładać łyżką na rozgrzaną patelnie teflonową i smażyć po ok 3 min z każdej strony.
Placuszki można podawać z wędzonym łososiem, jogurtem naturalnym, gotowana piersią kurczaka lub warzywami.
5 porcji
Składniki
Przygotowanie
Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić.
W misce wymieszać kasze, jajko, koperek, mąkę, ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Powstałą masę z kaszy wykładać łyżką na rozgrzaną patelnie teflonową i smażyć po ok 3 min z każdej strony.
Placuszki można podawać z wędzonym łososiem, jogurtem naturalnym, gotowana piersią kurczaka lub warzywami.