Ciasteczka zmiksuj i połącz z roztopionym masłem.
Foremki o średnicy ok 6 cm wyłóż folią aluminiową tak aby wystawała po bokach.
Masą ciasteczkową wypełnij przygotowane foremki i umieść na 15-20 min w lodówce.
Jeżeli nie masz czasu możesz kupić gotowy budyń. Ja czasami używam budyniu z prawdziwą Bourbon - Wanilia.
Mleko zagotować z laską wanilii.
Żółtka ucierać z cukrem pudrem za pomocą miksera ok 6-7 min,do momentu kiedy powstanie puszysta, biała masa. Dodać mąkę i mieszać jeszcze 1 min
Usunąć laskę wanilii z mleka i zalać nim masę jajeczną cały czas mieszając.
Krem postawić na średnim ogniu i gotować do momentu zgęstnienia. Przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą i wystudzić.
Wystudzony krem nakładać na przygotowane schłodzone spody. Dekorować owocami.
Porcji 4
Składniki
Przygotowanie
Ciasteczka zmiksuj i połącz z roztopionym masłem.
Foremki o średnicy ok 6 cm wyłóż folią aluminiową tak aby wystawała po bokach.
Masą ciasteczkową wypełnij przygotowane foremki i umieść na 15-20 min w lodówce.
Jeżeli nie masz czasu możesz kupić gotowy budyń. Ja czasami używam budyniu z prawdziwą Bourbon - Wanilia.
Mleko zagotować z laską wanilii.
Żółtka ucierać z cukrem pudrem za pomocą miksera ok 6-7 min,do momentu kiedy powstanie puszysta, biała masa. Dodać mąkę i mieszać jeszcze 1 min
Usunąć laskę wanilii z mleka i zalać nim masę jajeczną cały czas mieszając.
Krem postawić na średnim ogniu i gotować do momentu zgęstnienia. Przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą i wystudzić.
Wystudzony krem nakładać na przygotowane schłodzone spody. Dekorować owocami.