Mam przyjemność przedstawić Wam kolejny filmik mojej pierwszej serii VIDEO. Przepis na koszyczki z owocami jest fantastyczny. Wszyscy, którzy kosztowali tej słodkości od razu się nią zachwycali. Myślę, że to przepis idealny na każdą porę roku.
Dziękuję Wam za tak miłe przyjęcie i licznie pobieranie mojego nowego ebooka „Ale to były Wakacje” i już dzisiaj zapraszam Was do niedzielnej kuchni DDTVN w której przedstawię moje pomysły na dania z jabłkami:)
Oczywiście proszę o mocne 3manie kciuków ponieważ taka ze mnie istota, że już się stresuję tym występem:)
Smacznego:)
Masło rozpuścić.
Mąkę przesiać i połączyć z cukrem i białkami
Powoli dodawać roztopione masło.
Umieścić w lodówce na 20 min
Na blaszce wyłożonej papierem wykładać ciasto i formować w krążki średnicy ok 12-15 cm.
Piec 7-8 min w 220 C. Kiedy zrobią się złote wykładać pojedynczo na obrócone do góry dnem szklanki i tak wystudzić
Śmietanę ubić mikserem na sztywno.
Dodać mascarpone, skórkę i sok z cytryny oraz 2 łyżki cukru pudru.
Całość zmiksować na gładką masę.
Upieczone koszyczki wypełniamy przygotowanym kremem i dekorujemy owcami, listkami mięty. Na sam koniec posypujemy cukrem pudrem.
Porcji 6
Składniki
Przygotowanie
Masło rozpuścić.
Mąkę przesiać i połączyć z cukrem i białkami
Powoli dodawać roztopione masło.
Umieścić w lodówce na 20 min
Na blaszce wyłożonej papierem wykładać ciasto i formować w krążki średnicy ok 12-15 cm.
Piec 7-8 min w 220 C. Kiedy zrobią się złote wykładać pojedynczo na obrócone do góry dnem szklanki i tak wystudzić
Śmietanę ubić mikserem na sztywno.
Dodać mascarpone, skórkę i sok z cytryny oraz 2 łyżki cukru pudru.
Całość zmiksować na gładką masę.
Upieczone koszyczki wypełniamy przygotowanym kremem i dekorujemy owcami, listkami mięty. Na sam koniec posypujemy cukrem pudrem.
Dzisiaj zrobilam,polecam. Wyszły pyszne! 😀
W filmie była mowa, że krem można zrobić z pieprzem i solą i podawać z łososiem. Jak przygotować takigo łosia ??
Izula dodać wędzonego łososia na górę i koperek do kremu:)
Pani Kingo, przepis wydaje się bardzo łatwy i taka dyletantka jak ja spróbuje go zrobić, a na pewno podzielę się nim z moją 12-letnią wnuczką, która zapowiada się na super cukierniczkę
i często wykorzystuje przepisy abym mogła się delektować.Dzieki
Pomysł z formowaniem koszyczków poprzez zostawienie ich na szklankach bardzo mi się podoba – będę musiała wypróbować go przy tworzeniu takich słodkości 🙂