W jednej misce wymieszać wszystkie składniki suche. W drugiej misce wszystkie składniki mokre.
Połączyć obie miski wlewając mokre składniki do suchych. Wymieszać szybko i dokładnie.
Ciasto jest bardziej płynne więc nie należy się tym przejmować. Muffinki ładnie wyrosną.Ciasto należy przelać do wyłożonej papilotkami formy i piec 15-17 min w piekarniku nastawionym na temperaturę 180 C z funkcją grzania góra i dół.
Wystudzić.
Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę, dodając stopniowo cukier puder.
Jeżeli krem jest za gęsty dodać mleko jeżeli za rzadki cukier puder.
Zabarwić krem sokiem malinowym lub barwnikiem spożywczym.
Muffinki ozdabiać kremem wyciskanym z rękawa cukierniczego. Ozdabiać żelkami, dropsami lub cukrowymi posypkami.Krem ten jest bardzo wytrzymały. Babeczki należy trzymać w chłodnym miejscu. Ja zrobiłam moje dzień wcześniej i pięknie się prezentowały drugiego dnia.
Porcji 12
Składniki
Przygotowanie
W jednej misce wymieszać wszystkie składniki suche. W drugiej misce wszystkie składniki mokre.
Połączyć obie miski wlewając mokre składniki do suchych. Wymieszać szybko i dokładnie.
Ciasto jest bardziej płynne więc nie należy się tym przejmować. Muffinki ładnie wyrosną.Ciasto należy przelać do wyłożonej papilotkami formy i piec 15-17 min w piekarniku nastawionym na temperaturę 180 C z funkcją grzania góra i dół.
Wystudzić.
Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę, dodając stopniowo cukier puder.
Jeżeli krem jest za gęsty dodać mleko jeżeli za rzadki cukier puder.
Zabarwić krem sokiem malinowym lub barwnikiem spożywczym.
Muffinki ozdabiać kremem wyciskanym z rękawa cukierniczego. Ozdabiać żelkami, dropsami lub cukrowymi posypkami.Krem ten jest bardzo wytrzymały. Babeczki należy trzymać w chłodnym miejscu. Ja zrobiłam moje dzień wcześniej i pięknie się prezentowały drugiego dnia.
Witam,
Czy mozna zastosować olejku wańiliowego zamiata ekstraktu? Jak tak to w jakiej ilości ?
Pozdrawiam
tak oczywiście – wystarczy około 3-4 kropli