Pyszne wilgotne ciasto czekoladowe, które zawsze poprawia humor.
Piekarnik nagrzać do temperatury w 180 ° C. Blachę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
W miseczce połączyć ze sobą zmielone siemię lniane i wodę – odstawić na 5 minut.
Do misy blendera włożyć przepłukaną i dobrze odcedzoną fasolę, kawę, kakao, syrop z agawy, sól i olej. Wszystko zmiksować, następnie dodać proszek i miksturę siemienia. Ponownie wymieszać.
Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki, z wierzchu posypać posiekaną czekoladą, orzechami i jagodami.Piec przez 20 - 25 minut lub do momentu kiedy patyczek włożony do ciasta pozostaje suchy.
Porcji 9
- Ilość na porcję
- Kalorie 165
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 2g4%
- Węglowodany 27g9%
- Błonnik pokarmowy 4.4g18%
- Białko 5.5g11%
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do temperatury w 180 ° C. Blachę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
W miseczce połączyć ze sobą zmielone siemię lniane i wodę – odstawić na 5 minut.
Do misy blendera włożyć przepłukaną i dobrze odcedzoną fasolę, kawę, kakao, syrop z agawy, sól i olej. Wszystko zmiksować, następnie dodać proszek i miksturę siemienia. Ponownie wymieszać.
Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki, z wierzchu posypać posiekaną czekoladą, orzechami i jagodami.Piec przez 20 - 25 minut lub do momentu kiedy patyczek włożony do ciasta pozostaje suchy.
Pani Kingo, jaki rozmiar blaszki?
Blachę o wymiarach 20×20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. – pisze w punkcie 1 przygotowania
Czy syrop z agawy mozna zastapic syropem klonowym?
jasne
Mniam! Uwielbiam niekończące się możliwości zastosowań fasoli w puszce 🙂 Domowe brownie, wegański smalczyk, różnego rodzaju smarowidła na chlebbb… mniam!
Mam pytanie, jaka konsystencje ma ciasto przed wylozeniem na blaszke? Moje bylo strasznie geste.
takie ma być
Mniam! robiłam kiedyś brownie z fasoli i jak dla mnie było przepyszne! Jednak chlopakowi za bardzo smakowalo… fasolą 😀
A co zamiast oleju z pestek winogron, może być rzepakowy?
tak
Czy syrop z agawy można zastąpić klonowym, a olej z pestek winogron, olejem kokosowym?
tak można