Lekki, prosty w przygotowaniu deser który zasmakuje każdemu.
Wieczorem przygotować pudding chia poprzez wymieszanie wszystkich jego składników. Włożyć do lodówki i po 20 minutach ponownie zamieszać, aby nasiona nie opadły na dno.
Przygotowanie wegańskiego karmelu: w małym rondlu rozpuścić olej kokosowy i syrop klonowy, a następnie dodać masło migdałowe i sól.
Gotować chwilę aż całość zgęstnieje.
Pudding chia przełożyć do szklaneczek na wierzch wyłożyć wegański karmel i udekorować bananami i migdałami.
Porcji 4
- Ilość na porcję
- Kalorie 356
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 29g45%
- Węglowodany 21g8%
- Błonnik pokarmowy 3.7g15%
- Białko 4g8%
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.
Składniki
Przygotowanie
Wieczorem przygotować pudding chia poprzez wymieszanie wszystkich jego składników. Włożyć do lodówki i po 20 minutach ponownie zamieszać, aby nasiona nie opadły na dno.
Przygotowanie wegańskiego karmelu: w małym rondlu rozpuścić olej kokosowy i syrop klonowy, a następnie dodać masło migdałowe i sól.
Gotować chwilę aż całość zgęstnieje.
Pudding chia przełożyć do szklaneczek na wierzch wyłożyć wegański karmel i udekorować bananami i migdałami.
Czy można zastąpić masło migdałowe masłem orzechowym?
tak
Wyszło wyśmienicie. Karmel bardzo pasuje i jest prosty w przygotowaniu. Dziękuje za przepis.
dziękuję za komentarz :*