Matcha chai latte

Podczas AKCJI REGENERACJI  narzekacie na brak kawy. Przyznam, że ja nie mam tych problemów ponieważ nigdy nie byłam od niej uzależniona. Oczywiście spieszę z pomocą i mam dla Was matcha chai latte czyli płynną energię z fantastyczną mieszanką przypraw. Gorący kubek tego eliksiru zawiera kardamon, imbir, cynamon, gałkę muszkatołową i przede wszystkim zieloną herbatę matcha.

Matcha jest pełna  przeciwutleniaczy i składników odżywczych, które przyczyniają się do poprawy naszego zdrowia i sprzyjają utracie tłuszczu. Ponad to zawiera chlorofil, który pomaga w detoksykacji organizmu także wskazana jest przy detoxie.

Polecam Wam zrobić własną mieszankę chai, gdyż te dostępne w sklepach często zawierają cukier.

Ilość porcji250 porcji
Czas Przygotowania5 minutCałkowity czas5 minut

 1 szklanka mleka sojowego
 1 łyżeczka zielonej herbaty matcha w proszku
 1 szczypta cynamonu
 1 szczypta  imbiru
 1 szczypta kardamonu
 1 szczypta gałki muszkatołowej
 1 łyżeczka syropu klonowego (opcjonalnie)

1

W rondelku podgrzać mleko wraz z przyprawami i syropem klonowym.

2

Całość przelać do słoika. Dodać zieloną herbatę matcha, zakręcić słoik i energicznie potrząsać aby powstała piana.

3

Gotową Matcha chai latte przelać do filiżanki. Opcjonalnie można posypać ją szczyptą zielonej herbaty.

Składniki

 1 szklanka mleka sojowego
 1 łyżeczka zielonej herbaty matcha w proszku
 1 szczypta cynamonu
 1 szczypta  imbiru
 1 szczypta kardamonu
 1 szczypta gałki muszkatołowej
 1 łyżeczka syropu klonowego (opcjonalnie)

Przygotowanie

1

W rondelku podgrzać mleko wraz z przyprawami i syropem klonowym.

2

Całość przelać do słoika. Dodać zieloną herbatę matcha, zakręcić słoik i energicznie potrząsać aby powstała piana.

3

Gotową Matcha chai latte przelać do filiżanki. Opcjonalnie można posypać ją szczyptą zielonej herbaty.

Matcha chai latte

 

(Wyświetlono 92 razy, 3 wyświetleń dzisiaj)

6 komentarzy

  1. Avatar Marta 31 października 2017 o 11:38

    Jakiej firmy Matche polecasz, jakoś nie potrafię trafić na dobrą bez tej strasznej goryczki.

    1. admin admin 2 listopada 2017 o 15:32

      kupuję na wagę w sklepach herbacianych – najlepiej spytać się sprzedawcy – oni najlepiej doradzają

  2. Avatar Gosia 29 sierpnia 2017 o 22:20

    Super przepis! Stosuję podobną technikę mieszania mleka, u mnie kokosowe własnoręcznie zrobione, taką herbatę zabieram do pracy. Natchnęłaś mnie do podgrzania mleka i dodania przypraw. I wychynął właśnie dojrzałam do wydojenia migdałów ?Wielkie dzięki ?

  3. Avatar Marcin 15 marca 2017 o 08:33

    Witam. Czy napewno lyzka matchy a nie lyzeczka?

    1. admin admin 17 marca 2017 o 10:48

      MArcin racja łyżeczka – zamyslenie moje. PRzepraszam i dziękuję za czujność.

      1. Avatar Marcin 18 marca 2017 o 09:36

        Dzieki za odpowiedz. To sprobuje! Matcha wkoncu bardzo zdrowa.

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *