Lekki, prosty w przygotowaniu deser który zasmakuje każdemu.
Wieczorem przygotować pudding chia poprzez wymieszanie wszystkich jego składników. Włożyć do lodówki i po 20 minutach ponownie zamieszać, aby nasiona nie opadły na dno.
Przygotowanie wegańskiego karmelu: w małym rondlu rozpuścić olej kokosowy i syrop klonowy, a następnie dodać masło migdałowe i sól.
Gotować chwilę aż całość zgęstnieje.
Pudding chia przełożyć do szklaneczek na wierzch wyłożyć wegański karmel i udekorować bananami i migdałami.
4 porcji
- Amount per serving
- Kalorie356
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 29g38%
- Węglowodany 21g8%
- Błonnik pokarmowy 3.7g14%
- Białko 4g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Wieczorem przygotować pudding chia poprzez wymieszanie wszystkich jego składników. Włożyć do lodówki i po 20 minutach ponownie zamieszać, aby nasiona nie opadły na dno.
Przygotowanie wegańskiego karmelu: w małym rondlu rozpuścić olej kokosowy i syrop klonowy, a następnie dodać masło migdałowe i sól.
Gotować chwilę aż całość zgęstnieje.
Pudding chia przełożyć do szklaneczek na wierzch wyłożyć wegański karmel i udekorować bananami i migdałami.