Komosianka czyli owsianka z surowej quinoa i kaszy gryczanej. Koniecznie musicie spróbować jak pożywne i syte jest to śniadanie.
Kaszę wraz z komosą zalać wodą (2 szklanki).
Dodać sok z cytryny i umieścić na noc w lodówce.
Rano odcedzić i całość przełożyć do misy blendera. Dodać wszystkie pozostałe składniki i zmiksować na gładki krem.
Na dno szklaneczek wyłożyć po 2 łyżki konfitury, następnie zmiksowaną masę. Całość udekorować owocami.
Ilość 417g
Porcji 2
- Ilość na porcję
- Kalorie 444
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 11.5g18%
- Węglowodany 70.5g24%
- Błonnik pokarmowy 5g20%
- Białko 15.5g31%
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.
Składniki
Przygotowanie
Kaszę wraz z komosą zalać wodą (2 szklanki).
Dodać sok z cytryny i umieścić na noc w lodówce.
Rano odcedzić i całość przełożyć do misy blendera. Dodać wszystkie pozostałe składniki i zmiksować na gładki krem.
Na dno szklaneczek wyłożyć po 2 łyżki konfitury, następnie zmiksowaną masę. Całość udekorować owocami.
Nadadzą się tu ekspandowane ziarna komosy?
niestety nie – tu chodzi o surowe ziarna
Wygląda pysznie 🙂 Jestem fanką czerwonych porzeczek!
Witam Pani Kingo, czy do tej komosianki mogę użyć płatków z białej komosy ryżowej? Pozdrawiam 🙂
tutaj chodzi o namoczenie ziaren aby „lekko skiełkowały” – płatki nie nadadzą się do tej receptury