Kanapki w zupełnie nowym wydaniu. Musisz spróbować pasty z zielonego groszku!
Chleb zarumienić w opiekaczu lub na patelni.
Groszek ugotować w osolonej wodzie przez 4 minuty, a następnie odcedzić i natychmiast przelać zimną wodą.
Odcedzony groszek zmiksować z oliwą, jogurtem greckim i drobno posiekanym szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Pastą posmarować kanapki, na wierzch wyłożyć kawałki tuńczyka oraz pokrojoną w cienkie paseczki (julienne) marchewkę .
zamiast groszku można użyć fasoli z puszki
zamiast tuńczyka można użyć szprotek w puszce lub wędzonego łososia
2 porcji
- Amount per serving
- Kalorie502
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 18.2g24%
- Węglowodany 64g24%
- Błonnik pokarmowy 15g54%
- Białko 32.4g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Chleb zarumienić w opiekaczu lub na patelni.
Groszek ugotować w osolonej wodzie przez 4 minuty, a następnie odcedzić i natychmiast przelać zimną wodą.
Odcedzony groszek zmiksować z oliwą, jogurtem greckim i drobno posiekanym szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Pastą posmarować kanapki, na wierzch wyłożyć kawałki tuńczyka oraz pokrojoną w cienkie paseczki (julienne) marchewkę .
zamiast groszku można użyć fasoli z puszki
zamiast tuńczyka można użyć szprotek w puszce lub wędzonego łososia