Uwielbiam kolor i smak! Te sajgonki to dowód na to, że rolowanie wychodzi na dobre!
Przygotować warzywa: marchewkę, ogórek, paprykę i buraka pokroić w słupki, Awokado w paski.
Liść sałaty pekińskiej posmarować humusem wyłożyć na niego pokrojone warzywa w odpowiedniej ilości tak aby całość łatwo zrolować.
Rolowanie sajgonek: liść kapusty układamy pionowo, następnie kiedy środek będzie już wypełniony warzywami składamy zewnętrzne – dłuższe boki liścia do środka a następnie rolujemy od węższej strony. Przekroić w połowie.
zamiast sałaty pekińskiej można użyć zwykłej sałaty masłowej
można użyć dowolnych warzyw
zamiast humusu można użyć serka philadelhia
Ilość 6 ml
Składniki
Przygotowanie
Przygotować warzywa: marchewkę, ogórek, paprykę i buraka pokroić w słupki, Awokado w paski.
Liść sałaty pekińskiej posmarować humusem wyłożyć na niego pokrojone warzywa w odpowiedniej ilości tak aby całość łatwo zrolować.
Rolowanie sajgonek: liść kapusty układamy pionowo, następnie kiedy środek będzie już wypełniony warzywami składamy zewnętrzne – dłuższe boki liścia do środka a następnie rolujemy od węższej strony. Przekroić w połowie.
zamiast sałaty pekińskiej można użyć zwykłej sałaty masłowej
można użyć dowolnych warzyw
zamiast humusu można użyć serka philadelhia