Polskie wiosenne sajgonki

Uwielbiam kolor i smak! Te sajgonki to dowód na to, że rolowanie wychodzi na dobre!

Ilość porcji1 porcja
Czas Przygotowania5 minutCałkowity czas10 minut

 1 sałata (kapusta) pekińska
 1 marchewka
 1 ogórek
 1 żółta papryka
 1 awokado
 1 upieczony burak
 kiełki rzodkiewki
 humus

1

Przygotować warzywa: marchewkę, ogórek, paprykę i buraka pokroić w słupki, Awokado w paski.

2

Liść sałaty pekińskiej posmarować humusem wyłożyć na niego pokrojone warzywa w odpowiedniej ilości tak aby całość łatwo zrolować.

3

Rolowanie sajgonek: liść kapusty układamy pionowo, następnie kiedy środek będzie już wypełniony warzywami składamy zewnętrzne – dłuższe boki liścia do środka a następnie rolujemy od węższej strony. Przekroić w połowie.

Możliwości
4

zamiast sałaty pekińskiej można użyć zwykłej sałaty masłowej

5

można użyć dowolnych warzyw

6

zamiast humusu można użyć serka philadelhia

Wartości odżywcze

Ilość 6 ml

Składniki

 1 sałata (kapusta) pekińska
 1 marchewka
 1 ogórek
 1 żółta papryka
 1 awokado
 1 upieczony burak
 kiełki rzodkiewki
 humus

Przygotowanie

1

Przygotować warzywa: marchewkę, ogórek, paprykę i buraka pokroić w słupki, Awokado w paski.

2

Liść sałaty pekińskiej posmarować humusem wyłożyć na niego pokrojone warzywa w odpowiedniej ilości tak aby całość łatwo zrolować.

3

Rolowanie sajgonek: liść kapusty układamy pionowo, następnie kiedy środek będzie już wypełniony warzywami składamy zewnętrzne – dłuższe boki liścia do środka a następnie rolujemy od węższej strony. Przekroić w połowie.

Możliwości
4

zamiast sałaty pekińskiej można użyć zwykłej sałaty masłowej

5

można użyć dowolnych warzyw

6

zamiast humusu można użyć serka philadelhia

Polskie wiosenne sajgonki
(Wyświetlono 8 611 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.