Lubię kiedy śniadanie jest kolorowe i nietypowe. Przed Wami kolejny prosty i pyszny przepis na udany i smaczny poranek.
Piekarnik nagrzać do 180C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Wszystkie suche składniki spodu połączyć ze sobą za pomocą blendera – maja przypominać mąkę. Dodać mokre składniki i ponownie zmiksować. Ciasto przełożyć na przygotowaną blachę i zwilżonymi dłońmi uformować okrągły spód. Piec około 20 minut.
Orzechy odcedzić, a następnie włożyć do blendera z innymi składnikami i zmiksować na gładki krem, przełożyć do miski i włożyć do lodówki na czas pieczenia spodu.
Kiedy spód będzie upieczony lekko go przestudzić, wyłożyć na niego krem i udekorować owocami.
4 porcji
- Amount per serving
- Kalorie358.5
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 19g25%
- Węglowodany 40.5g15%
- Błonnik pokarmowy 3.5g13%
- Białko 9g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Wszystkie suche składniki spodu połączyć ze sobą za pomocą blendera – maja przypominać mąkę. Dodać mokre składniki i ponownie zmiksować. Ciasto przełożyć na przygotowaną blachę i zwilżonymi dłońmi uformować okrągły spód. Piec około 20 minut.
Orzechy odcedzić, a następnie włożyć do blendera z innymi składnikami i zmiksować na gładki krem, przełożyć do miski i włożyć do lodówki na czas pieczenia spodu.
Kiedy spód będzie upieczony lekko go przestudzić, wyłożyć na niego krem i udekorować owocami.