Pizza śniadaniowa z owocami

Lubię kiedy śniadanie jest kolorowe i nietypowe. Przed Wami kolejny prosty i pyszny przepis na udany i smaczny poranek.

Ilość porcji4 porcje
Czas Przygotowania5 minutCzas pieczenia20 minutCałkowity czas40 minut

składniki na spód do pizzy
 1 szklanka płatków owsianych
 ½ szklanka orzechów włoskich
 ½ łyżeczka cynamonu
 1 szczypta gałki muszkatołowej
 2 łyżki cukru trzcinowego
 3 łyżki oleju kokosowego
 2 łyżki mleka migdałowego
składniki na krem:
 ½ szklanka orzechów nerkowca (namoczone w wodzie przez noc)
 1 syropu klonowego
 1 łyżki mleka migdałowego
do dekoracji
 Brzoskwinie, maliny, borówki

Przygotowanie spodu
1

Piekarnik nagrzać do 180C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Wszystkie suche składniki spodu połączyć ze sobą za pomocą blendera – maja przypominać mąkę. Dodać mokre składniki i ponownie zmiksować. Ciasto przełożyć na przygotowaną blachę i zwilżonymi dłońmi uformować okrągły spód. Piec około 20 minut.

Przygotowanie kremu
3

Orzechy odcedzić, a następnie włożyć do blendera z innymi składnikami i zmiksować na gładki krem, przełożyć do miski i włożyć do lodówki na czas pieczenia spodu.

4

Kiedy spód będzie upieczony lekko go przestudzić, wyłożyć na niego krem i udekorować owocami.

Wartości odżywcze

4 porcji

Serving size


Amount per serving
Kalorie358.5
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 19g25%
Węglowodany 40.5g15%
Błonnik pokarmowy 3.5g13%
Białko 9g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

składniki na spód do pizzy
 1 szklanka płatków owsianych
 ½ szklanka orzechów włoskich
 ½ łyżeczka cynamonu
 1 szczypta gałki muszkatołowej
 2 łyżki cukru trzcinowego
 3 łyżki oleju kokosowego
 2 łyżki mleka migdałowego
składniki na krem:
 ½ szklanka orzechów nerkowca (namoczone w wodzie przez noc)
 1 syropu klonowego
 1 łyżki mleka migdałowego
do dekoracji
 Brzoskwinie, maliny, borówki

Przygotowanie

Przygotowanie spodu
1

Piekarnik nagrzać do 180C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Wszystkie suche składniki spodu połączyć ze sobą za pomocą blendera – maja przypominać mąkę. Dodać mokre składniki i ponownie zmiksować. Ciasto przełożyć na przygotowaną blachę i zwilżonymi dłońmi uformować okrągły spód. Piec około 20 minut.

Przygotowanie kremu
3

Orzechy odcedzić, a następnie włożyć do blendera z innymi składnikami i zmiksować na gładki krem, przełożyć do miski i włożyć do lodówki na czas pieczenia spodu.

4

Kiedy spód będzie upieczony lekko go przestudzić, wyłożyć na niego krem i udekorować owocami.

Notes

Pizza śniadaniowa z owocami
(Wyświetlono 8 463 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)