Vege batony na surowo

Kolejny prosty przepis. Batony bez pieczenia. Pożywne i smaczne!

Ilość porcji9 porcji
Czas Przygotowania10 minutCałkowity czas1 godz. 10 minut

 1 ¼ szklanki suszonych fig
 ½ szklanka orzechów włoskich
  szklanka migdałów
 2 łyżki syropu klonowego
 2 łyżeczka kakao
 3 łyżki kokosu

1

Orzechy włoskie, migdały, figi i kakao włożyć do rozdrabniacza i zmiksować aż na drobno. Cały czas miksując wlać syrop klonowy. Całość powinna być klejąca.

2

Masę przełożyć do formy o wymiarach 20x20 cm wyłożonej folią spożywczą mocno ją dociskając do dna. Z wierzchu posypać kokosem i ponownie go docisnąć do masy.

3

Umieścić foremkę w lodówce na co najmniej godzinę. Przed podaniem pokroić na batony.

Wartości odżywcze

9 porcji

Serving size

Składniki

 1 ¼ szklanki suszonych fig
 ½ szklanka orzechów włoskich
  szklanka migdałów
 2 łyżki syropu klonowego
 2 łyżeczka kakao
 3 łyżki kokosu

Przygotowanie

1

Orzechy włoskie, migdały, figi i kakao włożyć do rozdrabniacza i zmiksować aż na drobno. Cały czas miksując wlać syrop klonowy. Całość powinna być klejąca.

2

Masę przełożyć do formy o wymiarach 20x20 cm wyłożonej folią spożywczą mocno ją dociskając do dna. Z wierzchu posypać kokosem i ponownie go docisnąć do masy.

3

Umieścić foremkę w lodówce na co najmniej godzinę. Przed podaniem pokroić na batony.

Notes

Vege batony na surowo
(Wyświetlono 6 589 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)