Vege batony na surowo

Kolejny prosty przepis. Batony bez pieczenia. Pożywne i smaczne!

Ilość porcji9 porcji
Czas Przygotowania10 minutCałkowity czas1 godz. 10 minut

 1 ¼ szklanki suszonych fig
 ½ szklanka orzechów włoskich
  szklanka migdałów
 2 łyżki syropu klonowego
 2 łyżeczka kakao
 3 łyżki kokosu

1

Orzechy włoskie, migdały, figi i kakao włożyć do rozdrabniacza i zmiksować aż na drobno. Cały czas miksując wlać syrop klonowy. Całość powinna być klejąca.

2

Masę przełożyć do formy o wymiarach 20x20 cm wyłożonej folią spożywczą mocno ją dociskając do dna. Z wierzchu posypać kokosem i ponownie go docisnąć do masy.

3

Umieścić foremkę w lodówce na co najmniej godzinę. Przed podaniem pokroić na batony.

Wartości odżywcze

Porcji 9

Składniki

 1 ¼ szklanki suszonych fig
 ½ szklanka orzechów włoskich
  szklanka migdałów
 2 łyżki syropu klonowego
 2 łyżeczka kakao
 3 łyżki kokosu

Przygotowanie

1

Orzechy włoskie, migdały, figi i kakao włożyć do rozdrabniacza i zmiksować aż na drobno. Cały czas miksując wlać syrop klonowy. Całość powinna być klejąca.

2

Masę przełożyć do formy o wymiarach 20x20 cm wyłożonej folią spożywczą mocno ją dociskając do dna. Z wierzchu posypać kokosem i ponownie go docisnąć do masy.

3

Umieścić foremkę w lodówce na co najmniej godzinę. Przed podaniem pokroić na batony.

Vege batony na surowo
(Wyświetlono 6 369 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

1 komentarz

  1. Karolina 2 lutego 2020 o 17:33

    Bardzo fajny i szybki przepis. Ja zamiast fig dalam kilka namoczonych daktyli.
    Polecam! ?

    Odpowiedz

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.