Kokosianka czyli owsianka z kokosa

Zupełnie coś nowego! Pyszna forma słodkiego śniadania.

Ilość porcji1 porcja
Czas Przygotowania10 minutCałkowity czas10 minut

 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
 2 łyżki mąki kokosowej
 2 łyżki nasion chia
 ½ szklanka mleka migdałowego
 2 łyżki masła orzechowego
 2 łyżeczka syropu klonowego
 do dekoracji dowolne dodatki: owoce, orzechy itp.

1

Wszystkie składniki (poza dekoracją) umieścić w rondlu i podgrzewać na średnim ogniu przez 10 minut aż zgęstnieje. Przełożyć do miski i udekorować dodatkami.

Wartości odżywcze

Porcji 1

Składniki

 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
 2 łyżki mąki kokosowej
 2 łyżki nasion chia
 ½ szklanka mleka migdałowego
 2 łyżki masła orzechowego
 2 łyżeczka syropu klonowego
 do dekoracji dowolne dodatki: owoce, orzechy itp.

Przygotowanie

1

Wszystkie składniki (poza dekoracją) umieścić w rondlu i podgrzewać na średnim ogniu przez 10 minut aż zgęstnieje. Przełożyć do miski i udekorować dodatkami.

Kokosianka czyli owsianka z kokosa
(Wyświetlono 2 168 razy, 3 wyświetleń dzisiaj)

2 komentarzy

  1. Avatar Monika 11 lipca 2019 o 21:45

    Kingo czy na pewno ma być pół szkl mleka? Bo mi wyszło bardzo gęste aż się przypalalo na wolnym ogniu. Zmuszona byłam dolać więcej mleka.

    1. Kinga Paruzel Kinga Paruzel 12 lipca 2019 o 16:42

      tak dokładnie 0,5 szklanki – jeżeli kokos bardzo chłonie płyn dodaj go więcej (płynu)

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *