Cieciorka z Woka

Dziś szybkie, pyszne, zdrowe danie. Osobiście nie jestem fanką mięsa więc takie ciepłe danie jest dla mnie idealne! Ostatnio miałam ciężki okres, dużo pracy, chory koń, dużo nerwów –  ten posiłek jest o tyle fajny, że daje mi dużo energii i przede wszystkim można go zrobić bardzo szybko. Poza tym uwielbiam kolorowe dania:)
Zapraszam

Smacznego:)

Ilość porcji2 porcje

 1 czerwona papryka
 1 żółta papryka
 1 zielona papryka
 3 ząbki czosnku
 1 czerwona cebula
 1 puszka ciecierzycy
 1 szklanka bulionu warzywnego
 kilka różyczek kalafiora
 szczypiorek
 1 łyżka oliwy z pestek winogron
 przyprawy: sól, pieprz i słodka papryka

1

Na rozgrzanym woku podsmażamy pokrojoną piórka cebulę, czosnek, pokrojone w kostkę papryki i kalafior. Kiedy warzywa ładnie się zarumienią dodajemy bulion i dusimy aż warzywa będą miały odpowiednią twardość. Czekamy aż cały płyn odparuje.

2

Kiedy cały płyn odparuje dodajemy cieciorkę (przepłukaną i odsączoną na sitku ), ulubione przyprawy - (ja dałam słodką paprykę i trochę świeżo zmielonego pieprzu) i chwile podgrzewamy na woku. Na koniec dodajemy szczypiorek i gotowe:)

Wartości odżywcze

2 porcji

Serving size

Składniki

 1 czerwona papryka
 1 żółta papryka
 1 zielona papryka
 3 ząbki czosnku
 1 czerwona cebula
 1 puszka ciecierzycy
 1 szklanka bulionu warzywnego
 kilka różyczek kalafiora
 szczypiorek
 1 łyżka oliwy z pestek winogron
 przyprawy: sól, pieprz i słodka papryka

Przygotowanie

1

Na rozgrzanym woku podsmażamy pokrojoną piórka cebulę, czosnek, pokrojone w kostkę papryki i kalafior. Kiedy warzywa ładnie się zarumienią dodajemy bulion i dusimy aż warzywa będą miały odpowiednią twardość. Czekamy aż cały płyn odparuje.

2

Kiedy cały płyn odparuje dodajemy cieciorkę (przepłukaną i odsączoną na sitku ), ulubione przyprawy - (ja dałam słodką paprykę i trochę świeżo zmielonego pieprzu) i chwile podgrzewamy na woku. Na koniec dodajemy szczypiorek i gotowe:)

Notes

Cieciorka z Woka
(Wyświetlono 2 345 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)