Od kiedy spróbowałam ich pierwszy raz – pokochałam je za smak. Klopsiki w 100% roślinne – musicie ich skosztować!
Na rozgrzane dno patelni wlać oliwę i obsmażyć na niej pokrojoną w kostkę cebulę oraz wyciśnięty przez praskę czosnek przez około minutę.
Dodać pokrojone w paseczki pomidory suszone oraz w talarki seler naciowy całość smażyć kolejną minutę.
W kolejnym etapie dodać passatę pomidorową, cukier, sól, pieprz oraz suszone oregano. Całość dusić około 15-20 minut na małym ogniu.
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Na dno drugiej patelni wlać oliwę i obsmażyć na niej klopsiki przez 5 minut - tak aby zarumieniły się z każdej strony.
Makaron przełożyć do sosu pomidorowego, całość wymieszać. Dodać klopsiki obficie posypać świeżą bazylią.
3 porcji
- Amount per serving
- Kalorie536
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 29g38%
- Węglowodany 41.6g16%
- Błonnik pokarmowy 7.8g28%
- Białko 24g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Na rozgrzane dno patelni wlać oliwę i obsmażyć na niej pokrojoną w kostkę cebulę oraz wyciśnięty przez praskę czosnek przez około minutę.
Dodać pokrojone w paseczki pomidory suszone oraz w talarki seler naciowy całość smażyć kolejną minutę.
W kolejnym etapie dodać passatę pomidorową, cukier, sól, pieprz oraz suszone oregano. Całość dusić około 15-20 minut na małym ogniu.
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Na dno drugiej patelni wlać oliwę i obsmażyć na niej klopsiki przez 5 minut - tak aby zarumieniły się z każdej strony.
Makaron przełożyć do sosu pomidorowego, całość wymieszać. Dodać klopsiki obficie posypać świeżą bazylią.