Chcę, abyście wiedzieli, że na tym blogu każdy przepis jest przeze mnie sprawdzony. Każdy musi smakować doskonale. Chcę w tym miejscu tworzyć zupełnie nowe receptury, takich, jakich nie znajdziecie w innych miejscach. Internet jest pełen przepisów, jednak przepisów lekkich, pożywnych, z dostępnych składników jest niewiele. Nie chciałam tworzyć miejsca, w którym będą kolejne receptury na „oklepane” dania, chcę tworzyć miejsce, w którym świadome odżywianie jest ważne tak samo dla mnie, jak i dla Ciebie drogi czytelniku. Cieszy mnie każdy wykorzystany przepis i każdy komentarz. Dziś częstuję pyszną sałatką z ziemniaków – niby zwykła, a niezwykła za sprawą dressingu. Koniecznie przeczytajcie i wypróbujcie tę recepturę.
Ziemniaki sałatkowe, umyć i ugotować w osolonej wodzie w łupinach. Odcedzić.
Wystudzone ziemniaki pokroić w talarki grubości 0,5 cm. Rzodkiewki oraz ogórki również w cienkie talarki, a awokado w kostkę. Wszystko umieścić w misce.
Do warzyw dodać posiekany szczypiorek.
W szklance wymieszać oliwę oraz wodę z ogórków. Miksturą polać sałatkę. Dodać kiełki i wymieszać.
Całość doprawić sola i pieprzem. Odstawić na 20 minut aby smaki się przegryzły.
można użyć również ogórków konserwowych
3 porcji
- Amount per serving
- Kalorie298
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 17.6g23%
- Węglowodany 35.3g13%
- Białko 5g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
Ziemniaki sałatkowe, umyć i ugotować w osolonej wodzie w łupinach. Odcedzić.
Wystudzone ziemniaki pokroić w talarki grubości 0,5 cm. Rzodkiewki oraz ogórki również w cienkie talarki, a awokado w kostkę. Wszystko umieścić w misce.
Do warzyw dodać posiekany szczypiorek.
W szklance wymieszać oliwę oraz wodę z ogórków. Miksturą polać sałatkę. Dodać kiełki i wymieszać.
Całość doprawić sola i pieprzem. Odstawić na 20 minut aby smaki się przegryzły.
można użyć również ogórków konserwowych
Notes