Jakie to dobre, a jakie proste i szybkie w przygotowaniu. Zazwyczaj koktajle mamy o smaku bananowym, truskawkowym itd. -wszystkie takie oczywiste. Dziś przedstawiam Wam przepis na koktajl szarlotka – smakuje jak ciastko z tą różnicą, że przygotowuje się go znacznie szybciej.
Wierzcie mi pokochacie tą recepturę 🙂
W rondlu poddusić jabłka pokrojone w kostkę (należy usunąć z nich gniazda nasienne ale pozostawić skórkę) z wodą oraz ½ łyżeczki cynamonu. Gotować na średnim ogniu około 5 minut. Ostudzić.
W blenderze zmiksować ze sobą mleko, płatki owsiane, pozostały cynamon i daktyle.
Do szklanek wyłożyć podduszone jabłka i na nie wylać koktajl. Z wierzchu można udekorować granolą lub pozostawić odrobinę podpieczonych jabłek.
można użyć dowolnego mleka roślinnego lub zwierzęcego
zamiast daktyli można użyć miodu lub syropu klonowego
zamiast jabłek można użyć gruszek lub brzoskwini
2 porcji
- Amount per serving
- Kalorie203
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 2g3%
- Węglowodany 44g16%
- Białko 3g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Przygotowanie
W rondlu poddusić jabłka pokrojone w kostkę (należy usunąć z nich gniazda nasienne ale pozostawić skórkę) z wodą oraz ½ łyżeczki cynamonu. Gotować na średnim ogniu około 5 minut. Ostudzić.
W blenderze zmiksować ze sobą mleko, płatki owsiane, pozostały cynamon i daktyle.
Do szklanek wyłożyć podduszone jabłka i na nie wylać koktajl. Z wierzchu można udekorować granolą lub pozostawić odrobinę podpieczonych jabłek.
można użyć dowolnego mleka roślinnego lub zwierzęcego
zamiast daktyli można użyć miodu lub syropu klonowego
zamiast jabłek można użyć gruszek lub brzoskwini
Notes