Lubię, kiedy poranki są pełne słońca i koloru. Na moim Instagramie nie raz pokazuję, jak przygotowuje śniadania. Królują owsianki, gryczanki i miski pełne dobra. Tylko po takim śniadaniu wiem, że dostarczam wszystkiego co najlepsze dla mojego ciała na cały dzień. Dziś witam Was jagodową miską – jak zwykle, takie przepisy robi się ekspresowo, więc są idealne dla zagonionych.
Życzę Wam pięknej i pysznej niedzieli! Ja zapewne skorzystam z pogody i spędzę ja na powietrzu.
Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Ma powstać gładka i aksamitna masa. Przelać do miski i dowolnie udekorować.
awokado można zastąpić bananem
masło migdałowe można zastąpić dowolnym masłem orzechowym lub musem kokosowym
Porcji 1
- Ilość na porcję
- Kalorie 377
- % dziennego spożycia *
- Tłuszcz 20g31%
- Węglowodany 44g15%
- Białko 10g20%
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.
Składniki
Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Ma powstać gładka i aksamitna masa. Przelać do miski i dowolnie udekorować.
awokado można zastąpić bananem
masło migdałowe można zastąpić dowolnym masłem orzechowym lub musem kokosowym
Wygląda smakowicie. Mam jednak pytanie czy to mleko kokosowe to ma być takie z puszki gęste czy bardziej taki napój z kartonu?
tutaj proponuje z puszki 🙂
No i kto nie zgodzi się ze stwierdzeniem, że je się oczami? Właśnie rozmrażam ostatnie pudełeczko jagód. Nie będę czekać do śniadania. Będzie późna kolacja:)
cudownie 🙂
Nie trzeba moczyć płatków?
nie trzeba 🙂