Fit ciasteczka z 3 składników

Prosto, szybko i zdrowo. Te cechy są dla mnie najważniejsze w kuchni. Wszystko co nieskomplikowane ma w sobie mnóstwo uroku, potencjału i ponadczasowości. Taki jest właśnie ten przepis.

Wystarczy tylko banan i wiórki kokosowe aby stworzyć doskonałe ciastka. Prościej się nie da. Przepis ten nadaje się dla osób będących podczas mojej AKCJI REGENERACJI

Zachęcam Was do wypróbowania.

Ilość porcji8 porcji
Czas Przygotowania5 minutCzas pieczenia23 minutCałkowity czas30 minut

 1 banan
 ¾ szklanki wiórków kokosowych
 2 łyżki łuskanych nasion konopii (można pominąć)

1

Piekarnik nagrzać do temperatury 180 ºC. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Wszystkie składniki zmiksować razem ze sobą - nie musi to być wykonane zbyt dokładnie.

3

Formować dowolne kształty i wykładać na przygotowaną blachę. Piec 20 - 25 minut, aż ciastka zrobią się złote.

Możliwości:
4

ciasteczka można wzbogacić o dowolne dodatki tj. orzechy, czekoladę, rodzynki

5

można dodać przypraw tj. cynamon, wanilię, kardamon

Wartości odżywcze

Porcji 8

Składniki

 1 banan
 ¾ szklanki wiórków kokosowych
 2 łyżki łuskanych nasion konopii (można pominąć)

Przygotowanie

1

Piekarnik nagrzać do temperatury 180 ºC. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Wszystkie składniki zmiksować razem ze sobą - nie musi to być wykonane zbyt dokładnie.

3

Formować dowolne kształty i wykładać na przygotowaną blachę. Piec 20 - 25 minut, aż ciastka zrobią się złote.

Możliwości:
4

ciasteczka można wzbogacić o dowolne dodatki tj. orzechy, czekoladę, rodzynki

5

można dodać przypraw tj. cynamon, wanilię, kardamon

Fit ciasteczka z 3 składników

 

 

(Wyświetlono 13 027 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

43 komentarzy

  1. Izula 21 stycznia 2019 o 14:20

    Dzień dobry.
    Jaka jest wartość kaloryczna tych ciasteczek?
    Pozdrawiam serdecznie.

    1. ada 28 kwietnia 2019 o 00:00

      okolo 635 całość bez nasion 🙂

  2. Mysza 18 lipca 2018 o 16:37

    Również dodałam łyżkę jogurtu aby łatwiej się kleiły. Wyszły pyszne!

    1. admin 26 lipca 2018 o 12:16

      bardzo się cieszę i dziękuję za komenatarz 🙂

  3. Sandra 26 kwietnia 2018 o 12:09

    A moje się spiekły za bardzo ,a trzymałam 20minut. ..
    Następnym razem może 15min im starczy ?

    1. admin 26 kwietnia 2018 o 15:44

      obserwuj swój piekarnik 🙂 15 minut powinno wystarczyć ciasteczka mają być złote

  4. Dana 2 lutego 2018 o 17:34

    Ciasteczka pychotka, dodałam 3 łyżki jogurtu. Dzięki za super przepis!

    1. admin 3 lutego 2018 o 16:07

      wspaniale! dzięki za komentarz 🙂

  5. Basia 4 października 2017 o 18:43

    Super uwielbiam takie proste i zdrowe przepisy. Napewno wypróbuję! ??

  6. Vinci 23 lipca 2017 o 22:06

    Ile takie jedno ciasteczko ma kalorii ? 🙂

  7. Mary 20 czerwca 2017 o 15:31

    Oryginalny przepis, lecę wypróbować <3

  8. Izabela 8 czerwca 2017 o 09:26

    pyszne 🙂 Dziękuję

  9. Joantka 24 maja 2017 o 20:07

    Ciasteczka zrobione . Pychotka:-) Fajna zdrowa przekąska do pracy czy szkoły 🙂

    1. admin 27 maja 2017 o 10:07

      bardzo się cieszę 🙂 dziękuję za komentarz :*

  10. Aga? 12 maja 2017 o 09:13

    Kinguś, zrobiłam te ciasteczka i są przepyszne!
    Najfajniejsze w tym przepisie jest to, że można kombinować i dodawać z dodatkami.
    Dzięki Kochana :*

    1. admin 15 maja 2017 o 14:00

      wspaniale że Ci posmakowały 🙂 – dziękuję Aga za komentarz i wypróbowanie przepisu :*

  11. Madzia 7 kwietnia 2017 o 19:46

    Pychota?Są pyszniutkie?Dziękuje za kolejny świetny przepis?

    1. admin 7 kwietnia 2017 o 20:28

      bardzo się cieszę że smakują -dziękuję za komentarz ?

  12. inas 19 marca 2017 o 14:40

    FANTASTYCZNE… mogłabym na raz wszystkie zjeść!
    Zrobiłam z chia i żurawiną. Są idealnie słodkie i wilgotne. Jak ktoś jeszcze się zastanawia, czy zrobić te ciastka to zachęcam w 100 % 🙂
    Pozdrawiam!

    1. admin 21 marca 2017 o 16:12

      bardzo dziękuję za tak pozytywny komentarz :*

  13. Anna 9 marca 2017 o 18:43

    Przepisy są świetne! Jedyne czego mi brakuje to podanej kaloryczności bo jestem na etapie ich liczenia. Jest kiedyś szansa na takie udogodnienia?:)
    Pozdrawiam

    1. admin 13 marca 2017 o 12:11

      Aniu będę starała się wprowadzić z każdym nowym przepisem kaloryczność 🙂

      1. Anna 13 marca 2017 o 18:21

        Dziękuję serdecznie:) to bardzo duże udogodnienie

  14. Ewa 3 marca 2017 o 09:55

    Jakiej grubości są te ciasteczka? Jakby zrobić takie cieniutkie to może nie trzeba tak długo piec?

    1. admin 3 marca 2017 o 10:27

      moje miały 1 cm grubości – oczywiście można zrobić cieńsze i skrócić czas pieczenia

  15. inas 2 marca 2017 o 09:59

    Kinga możesz pokazać w jakiej foremce robisz te cudne serduszka?

      1. inas 2 marca 2017 o 14:33

        super dzięki! dokładnie taką oglądałam ostatnio w hurtowni i zastanawiałam sie czy będzie dobra do twoich wypieków 🙂

        1. admin 3 marca 2017 o 10:33

          🙂

  16. Julia 1 marca 2017 o 20:03

    Zrobilam ciasteczka z banana i kokosu, bez dodatkow. Wyszly troszke za suche jak dla mnie… Jednak sprobuje ponownie z dodatkami: orzechy, zurawina, rodzynki lub daktyle i porownam wtedy.

    1. admin 2 marca 2017 o 11:41

      Julia piecz je może krócej wtedy banan pozostanie soczysty a ciasteczka miękkie

  17. Marysia 28 lutego 2017 o 15:59

    Pyszne! zrobiłam na próbę czy będą dobre i czy wyjdą i są bardzo dobre. Następnym razem dodam trochę miodu, i suszonej żurawiny. Super prosty przepis na coś słodkiego, bez ogromu kalorii.

    1. admin 3 marca 2017 o 10:51

      bardzo się cieszę – dziękuję za komentarz :*

  18. Aneta 27 lutego 2017 o 20:29

    szybkie, proste, smaczne i zdrowe małe co nie co <3

    1. admin 3 marca 2017 o 10:47

      bardzo się cieszę – dziękuję za komentarz :*

  19. Monika 27 lutego 2017 o 15:03

    Lubię wszystko co jest zdrowe, to wygląda pysznie. Pozdrawiam

    1. admin 3 marca 2017 o 10:46

      🙂

  20. Majka 27 lutego 2017 o 07:28

    Zaraz wyprobujemy! Mam malego smakosza w domu ( 17 mc) wiec jemu napewno posmakuja <3

  21. Ania 26 lutego 2017 o 21:46

    A czym można zamienić nasiona konopii?

    1. admin 27 lutego 2017 o 15:30

      nasionami chia, słonecznikiem, siemieniem lnianym lub po prostu pominąć

    2. admin 3 marca 2017 o 10:45

      nasionami chia – można je też pominąć

  22. Aśka 26 lutego 2017 o 15:52

    Właśnie upiekłam te ciasteczka, pyszne są, bardzo fajna zdrowa przegryzka , dodałam rodzynki oraz słonecznik, a jaki zapach się po domu roznosi ? dzięki!

    1. admin 26 lutego 2017 o 16:40

      Aśka bardzo się cieszę że skusiłaś się na przepis 🙂 dziękuję za komentarz :*

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *