Największa twórczość towarzyszy mi nocą. Uwielbiam wtedy pisać, przygotowywać posty. Musicie wiedzieć, że większość wpisów na tym blogu powstaje późną nocą. Wtedy dopiero się uaktywniam. Dzień lubię spędzać w kuchni lub w moim studio, w którym wykonuję fotografie.
Dziś przedstawiam niezwykle „pozytywne” danie – sam kolor pomarańczowy sprawia, że sięgając rano po taką miskę uśmiech pojawia się na twarzy. Szarość krajobrazu za oknem wynagradzam sobie kolorowymi posiłkami. W tej misce jest pełno witamin, które odżywią nasze ciało, dodadzą energii i poprawią nastrój. Marchewkowa nocna owsianka fantastycznie wpływa na jakość i kolor naszej skóry. Staram się ją jeść raz w tygodniu, aby dostarczać większą dawkę cennego β-Karotenu, który zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność, a także wspomaga leczenie trądziku i opóźnia pojawianie się zmarszczek.
Wymieszać płatki owsiane, nasiona chia oraz mleko migdałowe w misce i włożyć na noc do lodówki.
Kolejnego dnia w blenderze zmiksować sok z marchewki z bananem i cynamonem. Pomarańczową masę połączyć z płatkami owsianymi.
mleko migdałowe można zastąpić dowolnym mlekiem roślinnym, zwierzęcym lub sokiem marchewkowym.
jeżeli owsianka jest za mało słodka - można dodać syropu klonowego lub miodu
2 porcji
Składniki
Przygotowanie
Wymieszać płatki owsiane, nasiona chia oraz mleko migdałowe w misce i włożyć na noc do lodówki.
Kolejnego dnia w blenderze zmiksować sok z marchewki z bananem i cynamonem. Pomarańczową masę połączyć z płatkami owsianymi.
mleko migdałowe można zastąpić dowolnym mlekiem roślinnym, zwierzęcym lub sokiem marchewkowym.
jeżeli owsianka jest za mało słodka - można dodać syropu klonowego lub miodu
Notes