Chia bowl

Własnie rozpoczynamy trzeci tydzień AKCJI REGENERACJI ? – to niesamowite, że tylu z Was przyłączyło się do tego wydarzenia. ? Jestem pewna, że Ci którzy stosują przepisy i zasady mojego detoxu czują się doskonale i wyglądają świetnie! Mam również nadzieję, że nasze grono będzie się powiększać! Liczę na to ?

Na zachętę, dla tych którzy jeszcze się wahają mam banalnie prosty, a przede wszystkim pyszny przepis na CHIA BOWL?

Chcę udowodnić Wam, że aby zdrowo i pięknie jeść nie musimy poświęcać tej czynności aż tyle czasu. Z każdym kolejnym dniem będziecie chcieli  sami siebie rozpuszczać tworząc własne kompozycje ?

Ilość porcji2 porcje
Czas Przygotowania5 minutCałkowity czas30 minut

 ½ szklanki nasion chia
 2 szklanki mleka migdałowego
 2 łyżki syropu klonowego
 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
 3 łyżki wiórek kokosowych
 1 mango
 1 kiwi
 1 garść orzechów brazylijskich
 1 garść żurawiny
 2 łyżki konopi łuskanych

1

Mleko migdałowe, nasiona chia, ekstrakt, wiórki kokosowe i syrop klonowy dobrze wymieszać. Odłożyć na co najmniej  30 minut do lodówki (najlepiej na całą noc).

2

Mango obrać, odkroić miąższ od pestki i zmiksować blenderem na gładki mus. Kiwi obrać, pokroić w talarki (ja wycinałam gwiazdki foremkami do pierniczków).

3

Gotowy pudding przełożyć do dwóch misek - na każdą wyłożyć połowę musu z mango, kiwi, posiekane orzechy brazylijskie, nasiona konopi i żurawinę.

Możliwości:
4

mleko migdałowe możemy zamienić na dowolne mleko roślinne lub zwierzęce

5

mango można zamienić na zmiksowane maliny lub truskawki

Wartości odżywcze

2 porcji

Serving size

Składniki

 ½ szklanki nasion chia
 2 szklanki mleka migdałowego
 2 łyżki syropu klonowego
 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
 3 łyżki wiórek kokosowych
 1 mango
 1 kiwi
 1 garść orzechów brazylijskich
 1 garść żurawiny
 2 łyżki konopi łuskanych

Przygotowanie

1

Mleko migdałowe, nasiona chia, ekstrakt, wiórki kokosowe i syrop klonowy dobrze wymieszać. Odłożyć na co najmniej  30 minut do lodówki (najlepiej na całą noc).

2

Mango obrać, odkroić miąższ od pestki i zmiksować blenderem na gładki mus. Kiwi obrać, pokroić w talarki (ja wycinałam gwiazdki foremkami do pierniczków).

3

Gotowy pudding przełożyć do dwóch misek - na każdą wyłożyć połowę musu z mango, kiwi, posiekane orzechy brazylijskie, nasiona konopi i żurawinę.

Możliwości:
4

mleko migdałowe możemy zamienić na dowolne mleko roślinne lub zwierzęce

5

mango można zamienić na zmiksowane maliny lub truskawki

Notes

Chia bowl

(Wyświetlono 4 976 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)