Batony z bakaliami

Genialne przepisy są proste i nafaszerowane zdrowiem. Dziś dla Was mega szybki baton z bakaliami. Czekoladowy cud. Kilka składników, które połączone ze sobą tworzą coś co polubi każdy.  Użyłam do niego migdałów, pestek dyni i słonecznika oraz żurawiny. Ty możesz stworzyć swoją mieszankę wykorzystując suszone śliwki, orzechy włoskie, nasiona chia lub len. Ja dodałam szczyptę soli aby podkreślić smak. Ty możesz stworzyć coś absolutnie fantastycznego z cynamonem, kardamonem czy wanilią. Baza jest stała: olej kokosowy, kakao i syrop klonowy, a reszta to pełna dowolność. Kolejne batony idealne! Kolejny przepis o którym musi usłyszeć świat 🙂

Ilość porcji6 porcji
Czas Przygotowania5 minutCałkowity czas1 godz. 30 minut

 ½ szklanki migdałów
 ¼ szklanki suszonej żurawiny
 ¼ szklanki pestek dyni
 ¼ szklanki nasion słonecznika
 ¼ szklanki oleju kokosowego
 3 łyżki kakao
 2 łyżki syropu klonowego
 1 szczypta soli

1

Migdały, słonecznik, pestki dyni i suszoną żurawinę włożyć do miski.

2

W  rondelku rozpuścić olej kokosowy na małym ogniu.

3

Dodać kakao, syrop klonowy i sól. Wymieszać.

4

Masę czekoladową  przelać do bakalii i wymieszać.

5

Całość przełożyć do pojemnika wyłożonego folią spożywczą i włożyć do lodówki, aż stwardnieje.

6

Pokroić w dowolne kawałki, przechowywać w lodówce.

Wartości odżywcze

6 porcji

Serving size

Składniki

 ½ szklanki migdałów
 ¼ szklanki suszonej żurawiny
 ¼ szklanki pestek dyni
 ¼ szklanki nasion słonecznika
 ¼ szklanki oleju kokosowego
 3 łyżki kakao
 2 łyżki syropu klonowego
 1 szczypta soli

Przygotowanie

1

Migdały, słonecznik, pestki dyni i suszoną żurawinę włożyć do miski.

2

W  rondelku rozpuścić olej kokosowy na małym ogniu.

3

Dodać kakao, syrop klonowy i sól. Wymieszać.

4

Masę czekoladową  przelać do bakalii i wymieszać.

5

Całość przełożyć do pojemnika wyłożonego folią spożywczą i włożyć do lodówki, aż stwardnieje.

6

Pokroić w dowolne kawałki, przechowywać w lodówce.

Notes

Batony z bakaliami

(Wyświetlono 1 676 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)