Genialne przepisy są proste i nafaszerowane zdrowiem. Dziś dla Was mega szybki baton z bakaliami. Czekoladowy cud. Kilka składników, które połączone ze sobą tworzą coś co polubi każdy. Użyłam do niego migdałów, pestek dyni i słonecznika oraz żurawiny. Ty możesz stworzyć swoją mieszankę wykorzystując suszone śliwki, orzechy włoskie, nasiona chia lub len. Ja dodałam szczyptę soli aby podkreślić smak. Ty możesz stworzyć coś absolutnie fantastycznego z cynamonem, kardamonem czy wanilią. Baza jest stała: olej kokosowy, kakao i syrop klonowy, a reszta to pełna dowolność. Kolejne batony idealne! Kolejny przepis o którym musi usłyszeć świat 🙂
Migdały, słonecznik, pestki dyni i suszoną żurawinę włożyć do miski.
W rondelku rozpuścić olej kokosowy na małym ogniu.
Dodać kakao, syrop klonowy i sól. Wymieszać.
Masę czekoladową przelać do bakalii i wymieszać.
Całość przełożyć do pojemnika wyłożonego folią spożywczą i włożyć do lodówki, aż stwardnieje.
Pokroić w dowolne kawałki, przechowywać w lodówce.
6 porcji
Składniki
Przygotowanie
Migdały, słonecznik, pestki dyni i suszoną żurawinę włożyć do miski.
W rondelku rozpuścić olej kokosowy na małym ogniu.
Dodać kakao, syrop klonowy i sól. Wymieszać.
Masę czekoladową przelać do bakalii i wymieszać.
Całość przełożyć do pojemnika wyłożonego folią spożywczą i włożyć do lodówki, aż stwardnieje.
Pokroić w dowolne kawałki, przechowywać w lodówce.
Notes