Pyszne święta to zdrowe święta. Dlatego przygotowałam fantastyczne batony bez pieczenia. Pełne zdrowych składników i świetnego smaku. Łatwość i szybkość wykonania tego przepisu sprawi, że będziecie po niego sięgać bardzo często. Dodam, że batoniki przechowywać można w lodówce tydzień czasu – przyznam, że u mnie jeszcze nigdy tak długo nie czekały 🙂 Zawsze kiedy nachodzi mnie ochota na coś słodkiego – wybieram właśnie takie rozwiązanie.
W rondelku rozpuścić masło orzechowe i olej kokosowy.
Zdjąć z ognia i dodać miód oraz połamaną czekoladę. Poczekać aż wszystko się rozpuści i wymieszać do połączenia składników.
Bakalie posiekać i wraz z płatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi oraz solą dodać do masy orzechowej. Całość wymieszać, a następnie wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm.
Włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Wyjąć i pokroić na dowolne kształty.
22 porcji
Składniki
Przygotowanie
W rondelku rozpuścić masło orzechowe i olej kokosowy.
Zdjąć z ognia i dodać miód oraz połamaną czekoladę. Poczekać aż wszystko się rozpuści i wymieszać do połączenia składników.
Bakalie posiekać i wraz z płatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi oraz solą dodać do masy orzechowej. Całość wymieszać, a następnie wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm.
Włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Wyjąć i pokroić na dowolne kształty.