Ten post jest moją zmorą! Był piękny, pełen przemyśleń, tego co się dzieje, co będzie lecz……..AWARIA Internetu!!! Ostatnio ciągle mnie prześladują niepowodzenia. Zaczęłam już nawet się do nich uśmiechać przecież na wiele rzeczy nie mam wpływu mimo, że myślę że jest inaczej. Dziś dla Was po przerwie,na przywitanie jesieni pyszne aromatyczne danie jednogarnkowe – wołowina z pomidorami i groszkiem.
Smacznego 🙂
W rondlu na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć mięso.
Dodać drobno posiekaną cebulę, czosnek wyciśnięty przez praskę i marchewkę pokrojoną w kostkę oraz przecier pomidorowy - gotować 10 minut. Dodać ostrą paprykę.
Dodać gorący bulion wołowy i gorczycę. Całość dusić 20 minut.
W szklance wymieszać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej z 2 łyżkami wody.
Zawartość wlać do sosu cały czas mieszając, dodać groszek. Doprawić solą i pieprzem oraz sporą ilością pietruszki.
4 porcji
Składniki
Przygotowanie
W rondlu na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć mięso.
Dodać drobno posiekaną cebulę, czosnek wyciśnięty przez praskę i marchewkę pokrojoną w kostkę oraz przecier pomidorowy - gotować 10 minut. Dodać ostrą paprykę.
Dodać gorący bulion wołowy i gorczycę. Całość dusić 20 minut.
W szklance wymieszać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej z 2 łyżkami wody.
Zawartość wlać do sosu cały czas mieszając, dodać groszek. Doprawić solą i pieprzem oraz sporą ilością pietruszki.