Dziś przepis ekspresowy i egzotyczny. Delikatny, jedwabisty krem z mango i marakui. Deser ten świetnie sprawdza się w upalne dni. Można bardzo łatwo go modyfikować wystarczy użyć dowolnych owoców. Polecam wersję z jagodami i kokosem lub truskawkami i bazylią. Lenie szaleństwo należy do Was 🙂
Smacznego 🙂
Składniki na 4 porcje:
300 ml stałej części mleka koksowego dobrze schłodzonego
4 łyżki cydru (można użyć białego wina, likieru cytrynowego, kokosowego lub pominąć)
1 mango
1 łyżka cukru pudru trzcinowego
3 marakuje
1 garść borówek
świeża mięta
1
Mango obrać i zmiksować wraz z 1 marakują na gładki mus.
2
Stałą część mleka kokosowego ubić na sztywno. Dodać do niego cukier puder, cydr i mus z mango i marakui. Dobrze wymieszać.
3
Gotowy krem przełożyć do pucharków. Każdy udekorować połową miąższu marakui, borówkami i świeżą miętą. Podawać schłodzone.
Wartości odżywcze
4 porcji
Serving size
Składniki
Składniki na 4 porcje:
300 ml stałej części mleka koksowego dobrze schłodzonego
4 łyżki cydru (można użyć białego wina, likieru cytrynowego, kokosowego lub pominąć)
1 mango
1 łyżka cukru pudru trzcinowego
3 marakuje
1 garść borówek
świeża mięta
(Wyświetlono 3 383 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)