Dziś przepis ekspresowy i egzotyczny. Delikatny, jedwabisty krem z mango i marakui. Deser ten świetnie sprawdza się w upalne dni. Można bardzo łatwo go modyfikować wystarczy użyć dowolnych owoców. Polecam wersję z jagodami i kokosem lub truskawkami i bazylią. Lenie szaleństwo należy do Was 🙂
Smacznego 🙂
Mango obrać i zmiksować wraz z 1 marakują na gładki mus.
Stałą część mleka kokosowego ubić na sztywno. Dodać do niego cukier puder, cydr i mus z mango i marakui. Dobrze wymieszać.
Gotowy krem przełożyć do pucharków. Każdy udekorować połową miąższu marakui, borówkami i świeżą miętą. Podawać schłodzone.
Porcji 4
Składniki
Przygotowanie
Mango obrać i zmiksować wraz z 1 marakują na gładki mus.
Stałą część mleka kokosowego ubić na sztywno. Dodać do niego cukier puder, cydr i mus z mango i marakui. Dobrze wymieszać.
Gotowy krem przełożyć do pucharków. Każdy udekorować połową miąższu marakui, borówkami i świeżą miętą. Podawać schłodzone.