Sałatka z selera naciowego

Sałatka z selera naciowego to moja propozycja na śniadanie lub dodatek do obiadu. Zazwyczaj jem ją w towarzystwie chleba żytniego na zakwasie – to najlepszy dla mnie zestaw. Chcę przekonać Was do tego warzywa gdyż oprócz smaku wnosi do naszego ciała cały magazyn cennych składników i minerałów.

Jeżeli chcecie pozbyć się kilogramów oraz oczyścić organizm – seler w tym zdecydowanie pomoże – gwarantuję – sprawdziłam na sobie!

Kiedyś nie przepadałam za jego smakiem, dziś uważam, że smakuje cudownie. Moja sałatka jest lekka, rześka, chrupka i pyszna!

Dieta ze smakiem, życie ze smakiem 🙂

Smacznego:)

Ilość porcji1 porcja

Składniki na 1 porcję:
 2 łodygi selera naciowego
 5 rzodkiewek
 2 plastry szynki z indyka
 1 łyżeczka musztardy Dijon
 1 świeża natka pietruszki
 sok z cytryny
 pieprz
 1 łyżeczka oleju rydzowego (można zastąpić oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym)

1

Selera naciowego pokroić w talarki, rzodkiewki w ćwiartki, a szynkę w paski.

2

Całość skropić sokiem z cytryny, polać olejem i wymieszać z musztardą, posiekaną natka pietruszki i pieprzem.

Wartości odżywcze

1 porcji

Serving size

Składniki

Składniki na 1 porcję:
 2 łodygi selera naciowego
 5 rzodkiewek
 2 plastry szynki z indyka
 1 łyżeczka musztardy Dijon
 1 świeża natka pietruszki
 sok z cytryny
 pieprz
 1 łyżeczka oleju rydzowego (można zastąpić oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym)

Przygotowanie

1

Selera naciowego pokroić w talarki, rzodkiewki w ćwiartki, a szynkę w paski.

2

Całość skropić sokiem z cytryny, polać olejem i wymieszać z musztardą, posiekaną natka pietruszki i pieprzem.

Notes

Sałatka z selera naciowego
(Wyświetlono 5 364 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)