Sałatka z selera naciowego to moja propozycja na śniadanie lub dodatek do obiadu. Zazwyczaj jem ją w towarzystwie chleba żytniego na zakwasie – to najlepszy dla mnie zestaw. Chcę przekonać Was do tego warzywa gdyż oprócz smaku wnosi do naszego ciała cały magazyn cennych składników i minerałów.
Jeżeli chcecie pozbyć się kilogramów oraz oczyścić organizm – seler w tym zdecydowanie pomoże – gwarantuję – sprawdziłam na sobie!
Kiedyś nie przepadałam za jego smakiem, dziś uważam, że smakuje cudownie. Moja sałatka jest lekka, rześka, chrupka i pyszna!
Dieta ze smakiem, życie ze smakiem 🙂
Smacznego:)
Selera naciowego pokroić w talarki, rzodkiewki w ćwiartki, a szynkę w paski.
Całość skropić sokiem z cytryny, polać olejem i wymieszać z musztardą, posiekaną natka pietruszki i pieprzem.
Porcji 1
Składniki
Przygotowanie
Selera naciowego pokroić w talarki, rzodkiewki w ćwiartki, a szynkę w paski.
Całość skropić sokiem z cytryny, polać olejem i wymieszać z musztardą, posiekaną natka pietruszki i pieprzem.
Z indyka mogę zrezygnować ? Brakuje mi zamienników ???
tak mozna – można go też zastąpić rybą
Czym zastąpić rzodkiewkę, tak aby sałatka nadawała się do przetrzymania do 24h? Jak wiadomo, doprawiona rzodkiewka szybko puści sok… (?)
białą rzepą 🙂
Super to wygląda, muszę wypróbować – zastąpiłabym tylko olej rydzowy oliwą z oliwek lub olejem lnianym 😉
polecam – ta sałatka jest pyszna 🙂