Mój program kulinarny Z.U.P.A. własnie się zakończył. Na antenie stacji Kuchnia+ przedstawiłam Wam 30 pomysłów na rożne zupy w 10 odcinkach (przepisy na nie na stronie programu – TUTAJ).
Musze przyznać, że program ten był dla mnie wyzwaniem i niesamowita przygodą. Cieszę się, że producenci,stacja i Wy zaufaliście mi – dziękuję Wam za to! Wiem, że jeszcze wiele pracy przede mną. „Gotowanie na ekranie” to ciężka praca, jednak jest to też niesamowite doświadczenie. Dałam z siebie wszystko mimo to sama widzę, że mój stres był wszechobecny 🙂
Dla mnie najważniejsza w tym projekcie jest ZUPA i przyznam, że to nie ja, ale ona jest w tym programie gwiazdą! 🙂 Wszystkie zaproponowane przepisy są łatwe, pyszne, szybkie i zupełnie nowe. Dziękuję Wam za wykorzystanie ich w Waszych kuchniach. Dla mnie to chyba najistotniejszy czynnik sukcesu Z.U.P.Y. Przepis musi żyć! To jest nagroda!
Jaszcze raz Wam wszystkim dziękuję bo przecież bez Was tego programu by nie było. Zachęcam Was również do głosowania na stronie Kuchni+. Kto wie 🙂 może dostanę kolejną szansę bo głowę to mam pełna smacznych przepisów:) np. takich jak ten poniżej. Aksamitna, pikantna i rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy. Niech żyje ZUPA:)
Smacznego:)
Soczewicę należy opłukać na sicie pod bieżącą wodą. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Papryczkę chili drobno posiekać.
Na rozgrzane dno garnka wlać olej i dodać masło. Kiedy tłuszcz się roztopi wrzucić marchewkę i całość smażyć około 2 min.
Do garnka z marchewką dodać przepłukaną soczewicę, papryczkę chili i wyciśnięty przez praskę czosnek oraz słodką paprykę - smażyć około 2 min.
Całość zalać bulionem i gotować około 15-20 min na średnim ogniu do momentu kiedy soczewica i marchewka będą miękkie. Całość zblendować.
Doprawić sola i pieprzem. Podawać posypane obficie natka pietruszki.
0 porcji
Składniki
Przygotowanie
Soczewicę należy opłukać na sicie pod bieżącą wodą. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Papryczkę chili drobno posiekać.
Na rozgrzane dno garnka wlać olej i dodać masło. Kiedy tłuszcz się roztopi wrzucić marchewkę i całość smażyć około 2 min.
Do garnka z marchewką dodać przepłukaną soczewicę, papryczkę chili i wyciśnięty przez praskę czosnek oraz słodką paprykę - smażyć około 2 min.
Całość zalać bulionem i gotować około 15-20 min na średnim ogniu do momentu kiedy soczewica i marchewka będą miękkie. Całość zblendować.
Doprawić sola i pieprzem. Podawać posypane obficie natka pietruszki.