Wszystkie składniki z wyjątkiem malin umieścić w misce i dokładnie wymieszać aż powstanie gęsta masa nadająca się do formowania. Jeżeli masa jest zbyt lepka dodaj mleka w proszku jeżeli zbyt sucha soku z cytryny.
Do masy dodaj pokruszone maliny i formuj kulki odmierzając łyżką ilość tak aby wszystkie były jednakowej wielkości.
Umieść w lodówce i poczekaj ok 20-30 min aż stwardnieją.
Cukier z barwnikiem ucierać z sokiem tak długo aż powstanie gładka, błyszcząca masa. Jeżeli jest za gęsty można dodać więcej soku lub wody.
Pralinki zanurzać w lukrze i odkładać na blaszkę wyłożona papierem lub na metalową kratkę. Ozdobić kolorowymi cukrowymi serduszkami.
Porcji 8
Składniki
Przygotowanie
Wszystkie składniki z wyjątkiem malin umieścić w misce i dokładnie wymieszać aż powstanie gęsta masa nadająca się do formowania. Jeżeli masa jest zbyt lepka dodaj mleka w proszku jeżeli zbyt sucha soku z cytryny.
Do masy dodaj pokruszone maliny i formuj kulki odmierzając łyżką ilość tak aby wszystkie były jednakowej wielkości.
Umieść w lodówce i poczekaj ok 20-30 min aż stwardnieją.
Cukier z barwnikiem ucierać z sokiem tak długo aż powstanie gładka, błyszcząca masa. Jeżeli jest za gęsty można dodać więcej soku lub wody.
Pralinki zanurzać w lukrze i odkładać na blaszkę wyłożona papierem lub na metalową kratkę. Ozdobić kolorowymi cukrowymi serduszkami.
Jak zanurzać, żeby nie zniszczyć i żeby nie były widoczne odciski palców? 🙂
wystarczy nabić je na wykałaczkę