Kochani dzisiaj bardzo krótki post. Starałam się napisać jakiś wstęp i tak jak zaczynałam tak szybko go usuwałam. Moje myśli gdzieś błądzą więc darowałam Wam moje wywody.
Starałam się opisać Wam moje szczęście jakie ostatnio mnie spotyka, radość którą daje mi….., energię którą czerpię z…….., dobro które powraca jednak dziś się wstrzymam.
Podsyłam Wam za to przepis na fantastyczny makaron z pesto ze szpinaku i złotymi krewetkami – moja dzisiejsza doskonała kolacja.
Smacznego:)
Krewetki oczyścić z pancerzy i osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek przecisnąć przez praskę, a chili drobno posiekać.
Makaron wrzucić do gotującej, osolonej wody i gotować wg instrukcji na opakowaniu, krócej o 2 min.
Na rozgrzane dno patelni wlać 2 łyżki oleju i dodać łyżkę masła. Wrzucić chili i czosnek. Smażyć około 1 min.
Dodać krewetki i obsmażyć je na złoty kolor około 3-4 min.
Do osobnej miski wrzucić szpinak, orzechy włoskie, parmezan oraz 2 łyżki oleju. Całość zblendować.
Kiedy makaron będzie już al dente odcedzić go, krewetki zdjąć z patelni, pozostawiając na niej tłuszcz.
Na patelnie wrzucić ugotowany makaron, dodać pesto i całość wymieszać.
Na samym końcu dodać krewetki, doprawić solą i pieprzem oraz obficie posypać natką pietruszki.
2 porcji
Składniki
Przygotowanie
Krewetki oczyścić z pancerzy i osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek przecisnąć przez praskę, a chili drobno posiekać.
Makaron wrzucić do gotującej, osolonej wody i gotować wg instrukcji na opakowaniu, krócej o 2 min.
Na rozgrzane dno patelni wlać 2 łyżki oleju i dodać łyżkę masła. Wrzucić chili i czosnek. Smażyć około 1 min.
Dodać krewetki i obsmażyć je na złoty kolor około 3-4 min.
Do osobnej miski wrzucić szpinak, orzechy włoskie, parmezan oraz 2 łyżki oleju. Całość zblendować.
Kiedy makaron będzie już al dente odcedzić go, krewetki zdjąć z patelni, pozostawiając na niej tłuszcz.
Na patelnie wrzucić ugotowany makaron, dodać pesto i całość wymieszać.
Na samym końcu dodać krewetki, doprawić solą i pieprzem oraz obficie posypać natką pietruszki.