Na smutek najlepsze dla mnie jest coś słodkiego i pobyt w kuchni. Unoszące się zapachy wprawiają mnie w momencie w dobry nastrój, a wygniatanie ciasta sprawia, że daję ujść złej energii. Stajnia i kuchnia to jedyne miejsca, które mnie uspokajają, pozwalają nabrać dystansu i spojrzeć na sprawy z innej perspektywy.
Na złą aurę, na humor i na „małą nagrodę” przygotowałam sobie pyszne ciasteczka marcepanowe. Wystarczy tylko wymieszać składniki, schłodzić, wyciąć i upiec.
I znowu wskakuję na właściwe tory -to przecież takie proste 🙂
Smacznego:)
Wszystkie składniki wymieszać do momentu równego ich połączenia na gładkie ciasto. Jeżeli ciasto nie łączy się i jest sypkie należy dodać zimnej wody około 1-2 łyżek.
Przykryć ciasto folią spożywczą i odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
Cisto rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinać dowolne kształty.
Ciasteczka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym do temperatury 175 C piekarniku z funkcja grzania góra -dół przez około 12 - 15 minut . Do momentu kiedy będą złote.
0 porcji
Składniki
Przygotowanie
Wszystkie składniki wymieszać do momentu równego ich połączenia na gładkie ciasto. Jeżeli ciasto nie łączy się i jest sypkie należy dodać zimnej wody około 1-2 łyżek.
Przykryć ciasto folią spożywczą i odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
Cisto rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinać dowolne kształty.
Ciasteczka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym do temperatury 175 C piekarniku z funkcja grzania góra -dół przez około 12 - 15 minut . Do momentu kiedy będą złote.