Moi drodzy mogę już oficjalnie pochwalić się moim programem na kanale Kuchnia+. ZUPA – czyli Zdrowa, Ulubiona, Pyszna, Apetyczna to program w którym co niedzielę o 18.30 od 1 grudnia przedstawię Wam moje pomysły na to doskonałe danie.
Chciałam Wam podziękować bo to właśnie dzięki Wam spełniam moje marzenia. Mam świadomość, że jeszcze wiele ciężkiej pracy przede mną i, że z czasem złapię trochę więcej luzu :)) Nagrania były dla mnie zupełnie nowym doświadczeniem. Przyznam, że bardzo ciekawym. Z tego miejsca chciałam również bardzo podziękować wszystkim zaangażowanym w projekt i stacji za szansę:) Będę szczęśliwa jeśli choć jedna osoba wykona przepis z programu we własnej kuchni. Dodam, że zupy które dla Was przygotowałam są proste, zdrowe i pyszne.
Dzisiejszy post oczywiście z zupą w roli głównej:) Zupa z fioletowego kalafiora to moje dość dziwne doświadczenie. Kiedy zobaczyłam w naszym warzywniaku to cudo bez wahania znalazło się ono w mojej torbie. Nie macie pojęcia jak mnie cieszą „nowe” produkty w moim mieście. Czuję się jak zdobywca co najmniej Kilimandżaro 🙂
Kalafior filetowy nie rożni się smakiem od zwykłego, jednak jego barwa niesamowicie przyciąga. Muszę przyznać, że na początku nieco dziwnie umysł nastawiony był do tego dania, nawet wahałam się czy Wam je pokazać:) jednak uważam, że zupa ta smakuje bardzo ciekawie i można ją wykonać również z odmianą klasyczną. Ta zupa to bardzo ciekawy eksperyment.
W programie prezentuję zupełnie nowe zupy, których jeszcze nie poznaliście na blogu. Zapraszam na ZUPĘ 🙂
Smacznego:)
Do rozgrzanego rondla wlej olej, dodaj pokrojona w kostkę szalotkę, wyciśnięty czosnek oraz świeżo starty imbir. Całość smaż około 2 min
Dodaj różyczki kalafiora i smaż jeszcze około 2 min.
Całość zalej bulionem i duś do momentu kiedy warzywo będzie miękkie.
Zblenduj. Dopraw solą i pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej.
Podawaj z fetą i kiełkami rzodkiewki.
Porcji 4
Składniki
Przygotowanie
Do rozgrzanego rondla wlej olej, dodaj pokrojona w kostkę szalotkę, wyciśnięty czosnek oraz świeżo starty imbir. Całość smaż około 2 min
Dodaj różyczki kalafiora i smaż jeszcze około 2 min.
Całość zalej bulionem i duś do momentu kiedy warzywo będzie miękkie.
Zblenduj. Dopraw solą i pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej.
Podawaj z fetą i kiełkami rzodkiewki.
Kinga, widziałam program Z.U.P.A. Jest po prostu rewelacyjny! Gratuluję i trzymam kciuki :).
Jak na razie nie widze przepisów na stronie kuchniplus, a bardzo chciałabym skorzystać z Twoich przepisów, akurat fajny sezon na zupy. Pozdrawiam.
Dziękuję bardzo. NAwet nie masz pojęcia jak wiele dla mnie znaczą te słowa. Podczas kręcenia byłam bardzo zestresowana i obawiałam się finalnego efektu 🙂
Przepisy powinni wkrótce pojawić się na stronie Kuchni+.
Bardzo fajny program! Świetnie poprowadzony, bez zadęcia i wymyślonych poz i co najważniejsze, bez naśladowania zagranicznych prowadzących! Życzę powodzenia i samych sukcesów!
bardzo dziękuję! podczas nagrań byłam bardzo spięta i bałam się jak to wszystko wyjdzie. Jeszcze raz dziękuję za miłe słowa 🙂
Ps. poprawiłaś mi humor 🙂
miłego dnia
oglądałam dzisiaj program 🙂 fajne pomysły więc mam pytanie czy będziesz te swoje smakowite zupki na blogu prezentowała ??? czy musze nagrywać programy w TV ;)))
dziękuję bardzo:) miło czyta się takie wiadomości
przepisy na zupy powinny pojawić się na stronie Kuchni+ na blogu ich nie będzie ponieważ nie miałam czasu podczas nagrań na zrobienie porządnych zdjęć 🙂
Pani Kingo, zupa wygląda świetnie 🙂 Dzieciakom mogłaby się spodobać 🙂
Czekam z niecierpliwością na Pani program! Trzymam kciuki 🙂
Gratulacje!!!!!!Jesteś dziewczyno po prostu WIELKA 🙂
dziękuje za takie wsparcie :**
Jesteś niesamowita! Podziwiam Cię i kłaniam się nisko 😉 Życzę dalszych sukcesów 😉 . Marta
to wy jesteście niesamowicie że tak we mnie wierzycie:) dziękuję :*