Smacznego:)
Rybę wyjąc z lodówki odpowiednio wcześniej tak aby miała temperaturę pokojową.
Skropić obficie sokiem z cytryny i odstawić.
Patelnie grillową mocno rozgrzać. Wyłożyć na nią łososia skórą do dołu i smażyć ok 3-4 min zależy od grubości (mój kawałek miał niecałe 4 cm) na średnim ogniu.
Łososia przewrócić na drugą stronę i smażyć połowę czasu tego co przedtem.
Wyłożyć na talerz i posypać świeżo zmieloną solą i pieprzem.
Sałaty, szpinak i bazylię umyć i poszarpać rękami na mniejsze kawałki.
Pomidorki przekroić na pół, por poszatkować dodać do sałaty. Wszystko doprawić sola i pieprzem, skropić oliwą i kremem balsamicznym. Posypać kiełkami rzeżuchy.
Orzeszki piniowe podprażyć na patelni i posypać sałatę.
Porcji 1
Składniki
Przygotowanie
Rybę wyjąc z lodówki odpowiednio wcześniej tak aby miała temperaturę pokojową.
Skropić obficie sokiem z cytryny i odstawić.
Patelnie grillową mocno rozgrzać. Wyłożyć na nią łososia skórą do dołu i smażyć ok 3-4 min zależy od grubości (mój kawałek miał niecałe 4 cm) na średnim ogniu.
Łososia przewrócić na drugą stronę i smażyć połowę czasu tego co przedtem.
Wyłożyć na talerz i posypać świeżo zmieloną solą i pieprzem.
Sałaty, szpinak i bazylię umyć i poszarpać rękami na mniejsze kawałki.
Pomidorki przekroić na pół, por poszatkować dodać do sałaty. Wszystko doprawić sola i pieprzem, skropić oliwą i kremem balsamicznym. Posypać kiełkami rzeżuchy.
Orzeszki piniowe podprażyć na patelni i posypać sałatę.
łosoś w takim towarzystwie? pyszotka!
_________________________________
http://stephanloewe.de