Pęczak na śniadanie

Nareszcie niedziela 🙂 tak jak obiecałam postaram się dodać więcej przepisów do zakładki „Dieta ze smakiem”. Dzisiejsza propozycja to mega dawka energii na cały dzień. Ja po tym śniadaniu jestem najedzona przez dobre kilka godzin. Przygotowanie zajmuje trochę czasu ale na prawdę warto. Zapraszam na słodkie śniadanie.

Smacznego:)

Ilość porcji1 porcja

 2 łyżki pęczaku
 1 szczypta soli
 ¾ szklanki wody
 1 łyżka słonecznika łuskanego
 1 łyżka sezamu
 1 łyżka pestek dyni
 1 łyżka miodu
 pomarańcza

1

Pęczak opłukać pod bieżącą wodą i ugotować ze szczyptą soli w 3/4 szklanki wody aż całkowicie wchłonie płyn.

2

Pomarańcze obrać i pokroić na plasterki. Wyłożyć na talerz.

3

Na pomarańcze wysypać ugotowany pęczak, słonecznik, pestki dyni, sezam i polać łyżką miodu.

Wartości odżywcze

1 porcji

Serving size

Składniki

 2 łyżki pęczaku
 1 szczypta soli
 ¾ szklanki wody
 1 łyżka słonecznika łuskanego
 1 łyżka sezamu
 1 łyżka pestek dyni
 1 łyżka miodu
 pomarańcza

Przygotowanie

1

Pęczak opłukać pod bieżącą wodą i ugotować ze szczyptą soli w 3/4 szklanki wody aż całkowicie wchłonie płyn.

2

Pomarańcze obrać i pokroić na plasterki. Wyłożyć na talerz.

3

Na pomarańcze wysypać ugotowany pęczak, słonecznik, pestki dyni, sezam i polać łyżką miodu.

Notes

Pęczak na śniadanie
(Wyświetlono 1 691 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)