Polędwiczkę wieprzową pokroić w paski lub kostkę, przyprawić sosem sojowym, chili i pieprzem
Obrać 2 ząbki czosnku i szalotkę - czosnek przecisnąć przez praskę, a cebule pokroić na talarki lub piórka
Rozgrzewamy w woku 1 łyżkę oleju. Na gorący tłuszcz wrzucamy 1 ząbek czosnku rozgnieciony ręką.
Po ok 30 sekundach dodajemy same mięso (sos zostawiamy w misce). I smażymy szybko mieszając ok 4-5 min.
Następnie dodajemy czosnek przecisnąć przez praskę, pokrojona cebulę i znowu energicznie mieszamy.Na sam koniec dodajemy sos z marynaty i wszystko razem smażymy jeszcze 1 min
Mięso przekładamy do osobnej miski.
Makaron ryżowy ok pół opakowania zalewamy gorącą wodą i przykrywamy na ok 3 min lub tak jak pisze na opakowaniu.
Warzywa smażymy również na rozgrzanym woku z 1 łyżką oleju przez ok 3-5 min. Doprawiamy sola i pieprzem
Końcowym etapem jest połączenie wszystkich składników w woku tzn. warzyw,, posiekanego drobno chili, mięsa, odcedzonego makaronu, oraz doprawienie sola i pieprzem. Szybkie ich zamieszanie z garścią świeżej pietruszki.
Porcji 3
Składniki
Przygotowanie
Polędwiczkę wieprzową pokroić w paski lub kostkę, przyprawić sosem sojowym, chili i pieprzem
Obrać 2 ząbki czosnku i szalotkę - czosnek przecisnąć przez praskę, a cebule pokroić na talarki lub piórka
Rozgrzewamy w woku 1 łyżkę oleju. Na gorący tłuszcz wrzucamy 1 ząbek czosnku rozgnieciony ręką.
Po ok 30 sekundach dodajemy same mięso (sos zostawiamy w misce). I smażymy szybko mieszając ok 4-5 min.
Następnie dodajemy czosnek przecisnąć przez praskę, pokrojona cebulę i znowu energicznie mieszamy.Na sam koniec dodajemy sos z marynaty i wszystko razem smażymy jeszcze 1 min
Mięso przekładamy do osobnej miski.
Makaron ryżowy ok pół opakowania zalewamy gorącą wodą i przykrywamy na ok 3 min lub tak jak pisze na opakowaniu.
Warzywa smażymy również na rozgrzanym woku z 1 łyżką oleju przez ok 3-5 min. Doprawiamy sola i pieprzem
Końcowym etapem jest połączenie wszystkich składników w woku tzn. warzyw,, posiekanego drobno chili, mięsa, odcedzonego makaronu, oraz doprawienie sola i pieprzem. Szybkie ich zamieszanie z garścią świeżej pietruszki.