Białka ubić na sztywną pianę ze szczypta soli. Pod koniec dosypując stopniowo cukier puder.
Do masy białkowej dodać wiórki kokosowe i 2 łyżki likieru i skórkę z pomarańczy. Całość wymieszać.
Z wafli tortowych wykrawać foremkami do pierników gwiazdki.
Na waflowe gwiazdki wykładać masę bezowo - kokosową.
Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 150C , piec ok 30 min aż gwiazdki będę lekko złote.
Gotowe kokosanki ostudzić i polać lukrem cytrynowym lub czekoladową.
Składniki
Przygotowanie
Białka ubić na sztywną pianę ze szczypta soli. Pod koniec dosypując stopniowo cukier puder.
Do masy białkowej dodać wiórki kokosowe i 2 łyżki likieru i skórkę z pomarańczy. Całość wymieszać.
Z wafli tortowych wykrawać foremkami do pierników gwiazdki.
Na waflowe gwiazdki wykładać masę bezowo - kokosową.
Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 150C , piec ok 30 min aż gwiazdki będę lekko złote.
Gotowe kokosanki ostudzić i polać lukrem cytrynowym lub czekoladową.