Moja bliska koleżanka jest w ciąży. Strasznie się cieszę z tego cudownego zjawiska. Bardzo kibicuje tworzącej się rodzince:) Jednak biedna ma ciągle nudności i mocne bóle głowy. Aby trochę poprawić jej humor zrobiłam dla niej Pavlovę bo lubi ten deser. Dodałam dużo kolorowych owoców aby mieli letnie witaminki. Oby jak najszybciej minęły jej te „złe stany” i mogła się cieszyć latem.
Smacznego:)
Białka ubić na sztywno.
Pod koniec ubijania dodawać po łyżce miałkiego cukru, łyżeczkę skrobi kukurydzianej i łyżeczkę octu.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Na papierze narysować okrąg, nieduży, dwadzieścia kilka cm średnicy.
Wyłożyć na niego masę białkową.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika
i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 150 stopni.
Piec 1,5 godziny.
Studzić w uchylonym piekarniku.
Na przygotowany i wystudzony spód nałożyć masę przygotowaną z ubitej kremówki zmiksowanej z serkiem mascarpone i odrobiną cukru pudru.
Na sam koniec dodajemy sezonowe owoce. U mnie były to:
- brzoskwinie
- truskawki
- czereśnie
i kiwi.
0 porcji
Składniki
Przygotowanie
Białka ubić na sztywno.
Pod koniec ubijania dodawać po łyżce miałkiego cukru, łyżeczkę skrobi kukurydzianej i łyżeczkę octu.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Na papierze narysować okrąg, nieduży, dwadzieścia kilka cm średnicy.
Wyłożyć na niego masę białkową.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika
i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 150 stopni.
Piec 1,5 godziny.
Studzić w uchylonym piekarniku.
Na przygotowany i wystudzony spód nałożyć masę przygotowaną z ubitej kremówki zmiksowanej z serkiem mascarpone i odrobiną cukru pudru.
Na sam koniec dodajemy sezonowe owoce. U mnie były to:
- brzoskwinie
- truskawki
- czereśnie
i kiwi.