Uwielbiam owsiankę jak robi się zimno i mimo, że za oknem pięknie świeci słońce ja czuję że zbliża się zima. Korzystam póki jeszcze mogę z sezonowych owoców, udało mi się kupić maliny! Ale pysznie smakują z ciepłą owsianką, a ile zdrowia w moim słoiczku do pracy. Polecam każdemu takie drugie śniadanie.
A już niebawem zapraszam na fotorelacje – w roli głównej nasz pies Chili!
2 łyżki płatków owsianych górskich (lepiej dzień wcześniej namoczyć je w wodzie)
2 łyżki płatków żytnich
1 łyżka zarodków pszennych
300 ml mleka 2%
1
Płatki owsiane, żytnie i zarodki pszenne zalać mlekiem i gotować aż płatki będą miękkie i powstanie gęsta masa.
2
Do słoika wlać część owsianki, przełożyć malinami i ponownie przykryć owsianką.
Składniki
2 łyżki płatków owsianych górskich (lepiej dzień wcześniej namoczyć je w wodzie)
2 łyżki płatków żytnich
1 łyżka zarodków pszennych
300 ml mleka 2%
Przygotowanie
1
Płatki owsiane, żytnie i zarodki pszenne zalać mlekiem i gotować aż płatki będą miękkie i powstanie gęsta masa.
2
Do słoika wlać część owsianki, przełożyć malinami i ponownie przykryć owsianką.
(Wyświetlono 2 551 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)
A CZYM MOŻA ZASTĄPIĆ ZARODKI PSZENNE I PŁATKI ŻYTNIE (NP. PŁATKI JAGLANE?)
można zastąpić dowolnymi płatkami, a zarodku pszenne np. otrębami lub pominąć
Ile ta owsianka ma kcal?
Monika nie liczę kcal na detoxie – chodzi mi o to oby odżywić organizm, zregenerować go podczas dostarczenie największej ilości składników odżywczych.
Gdzie można dostać zarodki przenne???
w marketach lub w sklepie ze zdrową żywnością 🙂