Uwielbiam owsiankę jak robi się zimno i mimo, że za oknem pięknie świeci słońce ja czuję że zbliża się zima. Korzystam póki jeszcze mogę z sezonowych owoców, udało mi się kupić maliny! Ale pysznie smakują z ciepłą owsianką, a ile zdrowia w moim słoiczku do pracy. Polecam każdemu takie drugie śniadanie.
A już niebawem zapraszam na fotorelacje – w roli głównej nasz pies Chili!
2 łyżki płatków owsianych górskich (lepiej dzień wcześniej namoczyć je w wodzie)
2 łyżki płatków żytnich
1 łyżka zarodków pszennych
300 ml mleka 2%
1
Płatki owsiane, żytnie i zarodki pszenne zalać mlekiem i gotować aż płatki będą miękkie i powstanie gęsta masa.
2
Do słoika wlać część owsianki, przełożyć malinami i ponownie przykryć owsianką.
Wartości odżywcze
0 porcji
Składniki
2 łyżki płatków owsianych górskich (lepiej dzień wcześniej namoczyć je w wodzie)
2 łyżki płatków żytnich
1 łyżka zarodków pszennych
300 ml mleka 2%
Przygotowanie
1
Płatki owsiane, żytnie i zarodki pszenne zalać mlekiem i gotować aż płatki będą miękkie i powstanie gęsta masa.
2
Do słoika wlać część owsianki, przełożyć malinami i ponownie przykryć owsianką.
Notes
(Wyświetlono 2 622 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)