Owsianka na drugie

Uwielbiam owsiankę jak robi się zimno i mimo, że za oknem pięknie świeci słońce ja czuję że zbliża się zima. Korzystam póki jeszcze mogę z sezonowych owoców, udało mi się kupić maliny! Ale pysznie smakują z ciepłą owsianką, a ile zdrowia w moim słoiczku do pracy. Polecam każdemu takie drugie śniadanie.
A już niebawem zapraszam na fotorelacje – w roli głównej nasz pies Chili!

Ilość porcji1 porcja

 2 łyżki płatków owsianych górskich (lepiej dzień wcześniej namoczyć je w wodzie)
 2 łyżki płatków żytnich
 1 łyżka zarodków pszennych
 300 ml mleka 2%

1

Płatki owsiane, żytnie i zarodki pszenne zalać mlekiem i gotować aż płatki będą miękkie i powstanie gęsta masa.

2

Do słoika wlać część owsianki, przełożyć malinami i ponownie przykryć owsianką.

Wartości odżywcze

0 porcji

Serving size

Składniki

 2 łyżki płatków owsianych górskich (lepiej dzień wcześniej namoczyć je w wodzie)
 2 łyżki płatków żytnich
 1 łyżka zarodków pszennych
 300 ml mleka 2%

Przygotowanie

1

Płatki owsiane, żytnie i zarodki pszenne zalać mlekiem i gotować aż płatki będą miękkie i powstanie gęsta masa.

2

Do słoika wlać część owsianki, przełożyć malinami i ponownie przykryć owsianką.

Notes

Owsianka na drugie
(Wyświetlono 2 622 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)