Owsianka na drugie

Uwielbiam owsiankę jak robi się zimno i mimo, że za oknem pięknie świeci słońce ja czuję że zbliża się zima. Korzystam póki jeszcze mogę z sezonowych owoców, udało mi się kupić maliny! Ale pysznie smakują z ciepłą owsianką, a ile zdrowia w moim słoiczku do pracy. Polecam każdemu takie drugie śniadanie.
A już niebawem zapraszam na fotorelacje – w roli głównej nasz pies Chili!

Ilość porcji1 porcja

 2 łyżki płatków owsianych górskich (lepiej dzień wcześniej namoczyć je w wodzie)
 2 łyżki płatków żytnich
 1 łyżka zarodków pszennych
 300 ml mleka 2%

1

Płatki owsiane, żytnie i zarodki pszenne zalać mlekiem i gotować aż płatki będą miękkie i powstanie gęsta masa.

2

Do słoika wlać część owsianki, przełożyć malinami i ponownie przykryć owsianką.

Składniki

 2 łyżki płatków owsianych górskich (lepiej dzień wcześniej namoczyć je w wodzie)
 2 łyżki płatków żytnich
 1 łyżka zarodków pszennych
 300 ml mleka 2%

Przygotowanie

1

Płatki owsiane, żytnie i zarodki pszenne zalać mlekiem i gotować aż płatki będą miękkie i powstanie gęsta masa.

2

Do słoika wlać część owsianki, przełożyć malinami i ponownie przykryć owsianką.

Owsianka na drugie
(Wyświetlono 420 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

4 komentarzy

  1. Avatar Monika23 4 stycznia 2017 o 10:05

    Ile ta owsianka ma kcal?

    1. admin admin 4 stycznia 2017 o 10:53

      Monika nie liczę kcal na detoxie – chodzi mi o to oby odżywić organizm, zregenerować go podczas dostarczenie największej ilości składników odżywczych.

  2. Avatar Anonim 24 sierpnia 2016 o 16:25

    Gdzie można dostać zarodki przenne???

    1. admin admin 24 sierpnia 2016 o 17:23

      w marketach lub w sklepie ze zdrową żywnością 🙂

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *