Wszystkie składniki umieścić w misie robota i wyrobić (na najwolniejszych obrotach); można oczywiście metodą ręczną.
Wszystkie składniki wymieszać.
Ciasto rozwałkować, minimalnie podsypując mąką, na grubość około 2 mm. Wycinać z ciasta krążki, na nich układać czubatą łyżeczkę do wyboru owoce lub nadzienie serowe w środek wkładając malinę, sklejać.
Gotować w lekko osolonej wodzie, około 2 minut od wypłynięcia. Podawać z ulubionymi dodatkami (u mnie był to cukier i śmietanka 30%).
Składniki
Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścić w misie robota i wyrobić (na najwolniejszych obrotach); można oczywiście metodą ręczną.
Wszystkie składniki wymieszać.
Ciasto rozwałkować, minimalnie podsypując mąką, na grubość około 2 mm. Wycinać z ciasta krążki, na nich układać czubatą łyżeczkę do wyboru owoce lub nadzienie serowe w środek wkładając malinę, sklejać.
Gotować w lekko osolonej wodzie, około 2 minut od wypłynięcia. Podawać z ulubionymi dodatkami (u mnie był to cukier i śmietanka 30%).