Zazwyczaj mój mąż wybiera słodką wersję na przywitanie dnia:)
Deser ten nauczyła mnie robić moja kochana Babcia, zazwyczaj podwała nam go dodatkowo z tartymi jabłkami – ale to na pewno pokażę następnym razem. Deser „Raz Dwa” to zwykły – niezwykły budyń waniliowy przekładany maślanymi herbatnikami. Jest to bardzo szybki i smaczny deser, można jeść go na ciepło lub na zimno. Ja osobiście lubię polany sokiem z wiśni jeszcze lekko ciepły.
Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu.
Ja zazwyczaj do budyniu pod koniec dodaje łyżkę masła wtedy jest jeszcze bardziej aksamitny.
Przegotowany budyń wylewać do salaterek na przemian przekładając ciasteczkami maślanymi.
czyli np. łyżką budyniu, herbatniki, łyżka budyniu, herbatniki itd.
należy zakończyć warstwa budyniową
Składniki
Przygotowanie
Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu.
Ja zazwyczaj do budyniu pod koniec dodaje łyżkę masła wtedy jest jeszcze bardziej aksamitny.
Przegotowany budyń wylewać do salaterek na przemian przekładając ciasteczkami maślanymi.
czyli np. łyżką budyniu, herbatniki, łyżka budyniu, herbatniki itd.
należy zakończyć warstwa budyniową
Ojej, przypomniałaś mi smak również mojego dzieciństwa… 🙂
Kingo, piekę od Ciebie coś co jakiś czas i zawsze jestem zachwycona : sernik tradycyjny, kwadraty cytrynowe, niezwykłe brownie, piernik świętokrzyski, ciasto z octem, jogurtowe, chlebek bananowy, szarlotka z bezą, murzynek miodowy to moje absolutne hity. Mam prośbę: czy spośród innych Twoich ciast mogłabyś wskazać jeszcze jakieś idealne ciasta- bomby smakowe???
Pliiiis pliiiis pliiiis byłabym wdzięczna bardzo…..
MAju polecam Ci: szarlotkę bez tłuszczu
zwykłe – niezwykłe ciasto z owocami
doskonała rolada bezowa