Wiem jak kochacie fit słodycze, wiem również że przepadacie za czekoladą. Dziś dla Was przepis ekstremalny. Przepis niezwykle prosty i smaczny. Brownie z buraków na mące kokosowej. Buraki niesamowicie nawilżają całe ciasto, a kawałki gorzkiej czekolady przyjemnie rozpływają się w ustach. Jeżeli lubisz mocno słodki smak już teraz polecam Ci dodać więcej cukru. Jeżeli teraz jesteś nie pewny co do buraków gwarantuję Ci, że nie są mocno wyczuwalne w cieście – zdecydowanie smakiem dominuje czekolada i kokos. Dalej się boisz? Nie rezygnuj! Wypróbuj ten przepis i zastąp warzywo np. dwoma bananami lub startymi jabłkami. Nie masz mąki kokosowej? Zrób ją sam miksując na pył wiórki koksowe. Teraz już nie masz wymówek!
Piekarnik nagrzać do 180 ° C. Formę o bokach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Buraki, jajka, cynamon, sól, kakao i cukier umieścić w rozdrabniaczu i zmiksować na gładką masę.
Mąkę koksową wymieszać z proszkiem do pieczenia, rodzynkami oraz posiekaną czekoladą. Dodać do masy z burakami.
Całość dobrze wymieszać i przelać ciasto do przygotowanej formy. Wygładzić wierzch. Piec przez 25 minut. Przed krojeniem pozostawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem
17 porcji
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180 ° C. Formę o bokach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Buraki, jajka, cynamon, sól, kakao i cukier umieścić w rozdrabniaczu i zmiksować na gładką masę.
Mąkę koksową wymieszać z proszkiem do pieczenia, rodzynkami oraz posiekaną czekoladą. Dodać do masy z burakami.
Całość dobrze wymieszać i przelać ciasto do przygotowanej formy. Wygładzić wierzch. Piec przez 25 minut. Przed krojeniem pozostawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem
Notes