Brownie z burakami

Wiem jak kochacie fit słodycze, wiem również że przepadacie za czekoladą. Dziś  dla Was przepis ekstremalny. Przepis niezwykle prosty i smaczny.  Brownie z buraków na mące kokosowej. Buraki niesamowicie nawilżają całe ciasto, a kawałki gorzkiej czekolady przyjemnie rozpływają się w ustach. Jeżeli lubisz mocno słodki smak już teraz polecam Ci dodać więcej cukru. Jeżeli teraz jesteś nie pewny co do buraków gwarantuję Ci, że nie są mocno wyczuwalne w cieście – zdecydowanie smakiem dominuje czekolada i kokos. Dalej się boisz? Nie rezygnuj! Wypróbuj ten przepis i zastąp warzywo np. dwoma bananami lub startymi jabłkami. Nie masz mąki kokosowej? Zrób ją sam miksując na pył wiórki koksowe. Teraz już nie masz wymówek!

 

Ilość porcji17 porcji
Czas Przygotowania10 minutCzas pieczenia25 minutCałkowity czas40 minut

 4 małe ugotowane buraki
 3 jaja
 ½ łyżeczki cynamonu
 1 szczypta soli morskiej
 ¼ szklanki kakao
 4 łyżki cukru trzcinowego
 ½ szklanki mąki kokoswej
 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
 2 łyżki rodzynek
 1 tabliczka czekolady gorzkiej 70%
 1 cukier puder do posypania

1

Piekarnik nagrzać do 180 ° C. Formę o bokach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Buraki, jajka, cynamon, sól, kakao i cukier umieścić w rozdrabniaczu i zmiksować na gładką masę.

3

Mąkę koksową wymieszać z proszkiem do pieczenia, rodzynkami oraz posiekaną czekoladą. Dodać do masy z burakami.

4

Całość dobrze wymieszać i przelać ciasto do przygotowanej formy. Wygładzić wierzch. Piec przez 25 minut. Przed krojeniem pozostawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Wartości odżywcze

Porcji 17

Składniki

 4 małe ugotowane buraki
 3 jaja
 ½ łyżeczki cynamonu
 1 szczypta soli morskiej
 ¼ szklanki kakao
 4 łyżki cukru trzcinowego
 ½ szklanki mąki kokoswej
 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
 2 łyżki rodzynek
 1 tabliczka czekolady gorzkiej 70%
 1 cukier puder do posypania

Przygotowanie

1

Piekarnik nagrzać do 180 ° C. Formę o bokach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Buraki, jajka, cynamon, sól, kakao i cukier umieścić w rozdrabniaczu i zmiksować na gładką masę.

3

Mąkę koksową wymieszać z proszkiem do pieczenia, rodzynkami oraz posiekaną czekoladą. Dodać do masy z burakami.

4

Całość dobrze wymieszać i przelać ciasto do przygotowanej formy. Wygładzić wierzch. Piec przez 25 minut. Przed krojeniem pozostawić do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Brownie z burakami

 

(Wyświetlono 20 730 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

99 komentarzy

  1. Marta 11 lipca 2019 o 18:25

    Robię te brownie już piąty raz i zawsze wychodzi pyszne – uwielbiam je! To mój pewniak 🙂

    Odpowiedz
  2. Patrycja 16 listopada 2018 o 12:54

    Mi niestety też się nie udało ale spodziewałam się tego .. Jeden jedyny raz udało mi się upiec z powodzeniem szarlotkę. Chyba po prostu jestem skazana na kupowanie ciasta w cukierni 😀

    Odpowiedz
    1. admin 30 listopada 2018 o 17:23

      nieeee prosze nie zniechęcaj się!!!

      Odpowiedz
    2. Anna 3 stycznia 2020 o 17:14

      Czy mąkę kokosową można zastąpić np.żytnią???

      Odpowiedz
      1. Kinga Paruzel 20 stycznia 2020 o 21:05

        tak ale dodaj jej więcej – o taką samą porcję co kokosowej

        Odpowiedz
      2. Pauka 13 lutego 2020 o 13:48

        Użyłam gotowych buraków z Lidla, ciasto wyszło bardzo gęste:( co wtedy?

        Odpowiedz
        1. Kinga Paruzel 14 lutego 2020 o 14:31

          można rozrzedzić odrobiną wody, mleka roślinnego lub soku

          Odpowiedz
  3. Ania 24 października 2018 o 13:49

    Czy proszek do pieczenia jest konieczny?

    Odpowiedz
    1. admin 30 listopada 2018 o 17:41

      można pominąć

      Odpowiedz
  4. Kasia 25 września 2018 o 06:44

    Dałam 550g buraków. Piekłam 35min i to było za mało. Musiałam dopiekać . Cześć umieściłam w foremkach did muffinek i to było w miarę ok. Gdybym calosc przelała do jednej formy, to by nie wyszło. Ogólnie zrobilam jak w przepisie i się starałam, ale wyszło bardzo srednio. Ja mam niestety dwie lewe ręce do gotowania i pieczenia. 🙁

    Odpowiedz
  5. Joan a 10 września 2018 o 07:04

    Bardzo przydałoby się zważenie buraków, bo dałam 4 i do ciasta brakuje tylko schabowego i ziemniakow? serio, 4 małe buraki to tak jakby na oko, mało konkretnie. Gramy są lepsze. Bo z chęcią powtórzę przepis.

    Odpowiedz
  6. anastazja 31 lipca 2018 o 13:13

    chcialam sie zapytac czy ta masa na ciasto ma być taka mocno bordowa i mieć konsystencje kaszki? pozdrawiam

    Odpowiedz
    1. admin 1 sierpnia 2018 o 19:18

      tak 🙂

      Odpowiedz
  7. Amelia.słodownik 29 marca 2018 o 18:16

    Cześć Kinga mam pytanko
    Czy jak chce zrobić brownie z buraka z wiśniami to muszę dodawać innych składników więcej??

    Odpowiedz
    1. admin 11 kwietnia 2018 o 22:18

      Nie, wszystko zostaje tak jak w przepisie

      Odpowiedz
  8. Del 19 listopada 2017 o 12:22

    Myślałam o tym aby zrobić te ciasto w wersji sernik-brownie. Warstwa serowa twaróg + jogurt naturalny+ słodzidło + wiórki kokosowe.
    Pytanie czy lepiej najpierw podpiec brownie (jeśli tak to ile?) i wtedy wyłożyć masę serową i dopiec kolejny czas? czy wyłożyć na surowe?

    Odpowiedz
    1. admin 21 listopada 2017 o 00:52

      można spokojnie masę serową wyłożyć na surowe brownie – może wystąpić konieczność wydłużenia pieczenia o 5-10 minut

      Odpowiedz
      1. Del 21 listopada 2017 o 15:32

        dziękuję bardzo za informację 🙂 ciasto zrobione i wyszło dobre, chodź lekko czuć jednak buraka, ale mi to nie przeszkadza. Zwłaszcza, że jest to super zdrowe i mało kaloryczne, a przy tym słodkie. Dodatek masy serowej wyszedł fajnie, chodź trochę mogłam zrobić jej więcej. Piekłam +10 minut.

        Odpowiedz
  9. Benia 12 listopada 2017 o 16:14

    Dobry wieczór 🙂
    jakimi mąkami i w jakich proporcjach można zastąpić mąkę kokosową? Dziękuję 😉

    Odpowiedz
  10. Kasia 10 listopada 2017 o 21:59

    Niestety mokre wyszło 🙁 i smak buraka czuć 🙁 cos chyba nie tak zrobiłam

    Odpowiedz
    1. admin 11 listopada 2017 o 18:38

      Brownie jest mokrym ciastem jednak takim na pograniczu. Proszę się nie zniechęcać gdyż ciasto jest super.

      Odpowiedz
  11. Pati 27 października 2017 o 22:21

    Czy mogę wykorzystac pulpę z buraczkow ktora zostala mi po wyciskaniu soku ?

    Odpowiedz
    1. admin 28 października 2017 o 15:26

      tak

      Odpowiedz
  12. Ewa 23 września 2017 o 18:35

    Kinga,
    następnym razem kiedy będziesz robiła brownie, zważ proszę buraki.
    Moje ciasto nie wyszło. Sądzę że chodzi właśnie o wagę buraków.

    Odpowiedz
  13. Monika 11 września 2017 o 04:09

    Zamiast mąki kokosowej dodałam zmielony kokos oraz mąkę kukurydzianą, a także parę kropli aromatu pomarańczowego. Zrobiłam w formie muffinkowej, wyszło super!

    Odpowiedz
    1. admin 13 września 2017 o 11:12

      dziękuję za komentarz 🙂

      Odpowiedz
  14. Sandra 24 sierpnia 2017 o 14:41

    Brownie jest przepyszne:)Myślę,że 25 minut to trochę za długo dla mojego piekarnika,ale następnym razem będę bardziej pilnować;)Ciasto jest bardzo wciągające,no ale na szczęście fit:P Rodzynki pasują idealnie:* Zdecydowanie do powtórzenia:)

    Odpowiedz
    1. admin 1 września 2017 o 17:09

      :* dziękuję za wypróbowanie i komentarz :*

      Odpowiedz
  15. Alina 11 sierpnia 2017 o 07:27

    Przepis przetestowany. Niestety po 30 minutach nadal byl bardzo mokry, ale wzielam sie na sposob, wyciągnęłam z piekarnika i przełożyłam masę do foremek silikonowych do muffinow. Włożyłam do piekarnika na 25 minut.
    Muffiny wyszly.

    Odpowiedz
  16. Ewelina 11 lipca 2017 o 12:23

    Hej! Kupiłam właśnie Twoja książkę- piękne zdjęcia, cudowne przepisy, garść przydatnych informacji, ale… brakuje mi kaloryczności każdego z ciast….:(( jestem na diecie, jak większość kobiet:)) i nie wiem ile kcal ma dane ciasto czy baton… może masz gdzieś to wyliczone?

    Odpowiedz
    1. admin 11 lipca 2017 o 21:03

      niestety nie mam. Obiecuję, że kolejne książki będą miały już takie wyliczenia

      Odpowiedz
  17. Anna 19 maja 2017 o 15:57

    Bardzo fajne brownie delikatne , zrobiłam z 300 g buraczków ..5 małych szt, i mąki owsianej i większa blaszka 45 minut piekłam , no cos dobrego do kawy ;)pytanko na jaką wysokośc wychodzi z blaszki 20 na 20 … 😉

    Odpowiedz
    1. admin 21 maja 2017 o 10:18

      wysokość 3-4 cm

      Odpowiedz
  18. Naat 14 maja 2017 o 10:48

    Po 25 minutach ciasto całkowicie miękkie nie zrobione help!

    Odpowiedz
    1. admin 15 maja 2017 o 10:30

      buraki musiały być zbyt wodniste

      Odpowiedz
  19. Maja 10 maja 2017 o 18:23

    Nie polecam. Lepiej zjeść mały kawałek prawdziwego brownie niż to buraczane. Siedziało wiecu 15 min dłużej a i tak jakby nie dopieczone.

    Odpowiedz
    1. admin 11 maja 2017 o 14:22

      Przykro mi, że przepis nie sprostał Twoim oczekiwaniom. Dziękuję za komentarz i polecam inne przepisy 🙂

      Odpowiedz
  20. Wiola 8 maja 2017 o 19:27

    Jeju to ciasto jest nieziemsko pyszne? Jeszcze dobrze nie wystygło, a ja już zjadłam dwa kawałki i wciąż nie mogę się oprzeć? Ja i mój mały trzylatek zwariwalismy na punkcie Twoich potraw?

    Odpowiedz
    1. admin 11 maja 2017 o 14:36

      wspaniale tak się cieszę czytając takie słowa 🙂 całuski dla Was :*
      Dzięki za wypróbowanie i komentarz :*

      Odpowiedz
  21. Ewelina 1 maja 2017 o 20:36

    A czy mogą być buraczki upieczone w piekarniku w folii? Akurat takie mam na stanie?

    Odpowiedz
    1. admin 4 maja 2017 o 11:39

      tak mogą być 🙂 nawet jeszcze lepiej 🙂

      Odpowiedz
  22. Ema 26 kwietnia 2017 o 23:15

    Wyszlo pysznie:) Dzieki za bardzo fajny przepis!

    Odpowiedz
    1. admin 29 kwietnia 2017 o 14:46

      bardzo się cieszę że przepis wyszedł i co najważniejsze że smakowało 🙂
      dziękuję za komentarz :*

      Odpowiedz
      1. basia 29 października 2017 o 08:42

        Hej! Aż czuję ten zapach…
        Jeśli chcę dodać wytłoczyny buraczane, to ile ich? Szklankę?
        Uściski, Basiak

        Odpowiedz
  23. Karola 6 kwietnia 2017 o 11:46

    Witam, chciałam zapytać jaką inną mąką można zastąpić mąkę kokosową? Pozdrawiam

    Odpowiedz
    1. admin 7 kwietnia 2017 o 10:18

      mąką owsianą

      Odpowiedz
      1. Karola 10 kwietnia 2017 o 09:46

        Ciasto wyszło obłędne! Zrobiłam z mąki żytniej i niestety słabo wyrosło, ale i tak jest pyszne! Smaku buraka doszukać się nie można, sama czekolada 🙂 Super blog. Pozdrawiam.

        Odpowiedz
        1. admin 11 kwietnia 2017 o 16:31

          Karola DZIĘKUJĘ! – uwielbiam takie komentarze 🙂

          Odpowiedz
  24. Yo-anna 2 marca 2017 o 22:16

    To ciasto jest przepyszne:):):) i robi się go super szybko. Mój 1,5 roczny synek zajadając je robił tylko krótkie przerwy na powiedzenie „mniam mniam”. Bardzo się cieszę, że tu zawitałam. Wspaniały blog, zostaję na dłużej 🙂

    Odpowiedz
    1. admin 3 marca 2017 o 10:30

      bardzo się cieszę – dziękuję za komentarz :* – pozdrowienie dla małego smakosza :*

      Odpowiedz
  25. Asia 13 stycznia 2017 o 14:02

    Ciasto wyśmienite! Zrezygnowałam z rodzynek i czekolady w cieście. Gorzką 70% czekoladę z pomarańczą rozpuściłam w kąpieli wodnej i polałam brownie. Posypałam jagodami goji. PYCHA ! ! ! 🙂

    Odpowiedz
    1. admin 13 stycznia 2017 o 15:18

      Asiu bardzo ciekawa jest Twoja propozycja 🙂 dziękuję Ci bardzo za wypróbowanie przepisu :*

      Odpowiedz
  26. Aniutka 8 stycznia 2017 o 22:43

    Ciasto jest mega!, po upiczeniu przetrwało dwie godziny? Jest porostu pyszne?

    Odpowiedz
  27. wszystkoobutach.pl 4 stycznia 2017 o 11:52

    Przygotowałam na nowy rok takie brownie i byłam w szoku że ciasto z burakiem może być takie dobre 🙂 Ominęłam tylko rodzynki bo nie przepadam, ale na prawdę pychaaa

    Odpowiedz
    1. admin 4 stycznia 2017 o 15:50

      dziękuję tak się ciesze czytając takie słowa 🙂

      Odpowiedz
  28. Kita 20 grudnia 2016 o 15:11

    Albo owsianą?

    Odpowiedz
    1. admin 21 grudnia 2016 o 14:45

      może być

      Odpowiedz
  29. Kita 20 grudnia 2016 o 15:09

    Czy mąke kokosową mogę zastąpić zytnia? 🙂

    Odpowiedz
    1. admin 21 grudnia 2016 o 14:45

      tak

      Odpowiedz
  30. Ilona 20 listopada 2016 o 18:56

    Hej,

    zrobiłam. W thermomixie (ale przyznam szczerze, że nie wyobrażam sobie robic tego ciasta bez niego, chyba że ktos ma dobry mixer do zmielenia burakow) Dałam 500g buraków, zmieliłam w thermomixie wiórki kokosowe(ponad pół szklanki), 3 jajka i reszta jak w przepisie. Brownie wyszło wilgotne, czekoladowe, buraki niewyczyuwalne, pyszne!
    Polecam

    Odpowiedz
    1. Ilona 20 listopada 2016 o 18:57

      a, zapomniałam dopisać że piekłam 35minut i ciasto było w sam (180stopni, termoobieg), ale to juz zapewnie zalezy od rodzaju piekarnika.

      Odpowiedz
    2. admin 22 listopada 2016 o 16:53

      Ilona bardzo się cieszę 🙂 ufffffff kilka osób miało problem z konsystencją i już martwiłam się że z przepisem jest coś nie tak 🙂

      Odpowiedz
  31. Agnieszka 17 listopada 2016 o 18:28

    Droga Kingo 🙂
    A czy można czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i takową zmieszać z masą buraczano-jajeczną, a na koniec połączyć ją z mąką kokosową wymieszaną z proszkiem?
    Nie jestem pewna co do brownie z kawałkami czekolady, chyba za bardzo przyzwyczajona jestem do tradycyjnego. Ale przepis chcę na pewno wypróbować. Buraki już czekają ;D
    Pozdrawiam:)

    Odpowiedz
    1. Agnieszka 17 listopada 2016 o 18:47

      PS. Ciężko mi określić czy 4 małe będą się równały 3 większym – aby mieć pewność że użyję tyle ile Ty. Ile gram buraków powinno być? 450 g będzie ok? (tj.3 średnie buraki).

      Odpowiedz
      1. admin 18 listopada 2016 o 23:08

        Aga tak jak piszesz ok 450 g – oczywiście jeżeli będzie ich mniej tzn 400 g też Brownie się uda – jeżeli więcej wystarczy dodać więcej mąki kokosowej o 1-2 łyżek

        Odpowiedz
    2. admin 18 listopada 2016 o 22:56

      Aga spokojnie możesz tak zrobić – polecałabym jednak dodać więcej mąki koksowej o 1 -2 łyżki.
      Ps. koniecznie daj znać czy się udało 🙂

      Odpowiedz
      1. Agnieszka 27 listopada 2016 o 19:25

        Dziękuję za podpowiedzi 🙂 Jednak nie kombinowałam z czekoladą w kąpieli wodnej, a dałam drobno pokrojoną jak Ty 😉 Pychotka! Najlepsze chwilę po upieczeniu 😉 Na drugi dzień smak przechodzi mąką kokosową, ale to nie przeszkadza w znikaniu Brownie 😀

        Odpowiedz
  32. SANDRA 16 listopada 2016 o 16:17

    Miazga! Zrobiłam, wyszło przepyszne! Zamiast 3jajek przez pomyłkę dałam 4 + tylko połowa czekolady i łyżeczka cukru kokosowego. Przepyszne :)\ Zastanawiam się tylko jak z przechowywaniem? Poza lodówką czy w lodówce?
    Pozdrawiam

    Odpowiedz
    1. admin 16 listopada 2016 o 18:35

      aaaaaaaaa super! dzięki za komentarz 🙂 najlepiej przechowywać w lodówce

      Odpowiedz
  33. iza 13 listopada 2016 o 15:53

    Ciasto od 25 min w piekarniku a nadal jakby surowe, tylko po bokach się zapiekło, co poszło nie tak?

    Odpowiedz
    1. admin 13 listopada 2016 o 18:50

      czy buraki miały dużo soku? ciasto również zastygnie po wyjęciu z piekarnika

      Odpowiedz
  34. AGrafka3 20 października 2016 o 12:30

    To może by tak zważyć te buraki i po problemie ?

    Odpowiedz
  35. AGrafka3 20 października 2016 o 12:29

    To może by tak zważyć te buraki i po problemie?

    Odpowiedz
    1. admin 20 października 2016 o 14:08

      postaram się to zrobić jak będę robiła to ciasto 🙂

      Odpowiedz
  36. kinga 13 października 2016 o 22:36

    Witam,
    czy mogę użyć mąki ryżowej? Jeśli tak to w jakich proporcjach?

    Odpowiedz
    1. admin 13 października 2016 o 23:00

      można użyć mąki ryżowej ale dobrze byłoby ja połączyć z mąką ziemniaczaną gdyż sama w sobie powoduje że ciasto będzie sypkie.
      A więc 1/2 szklanki maki ryżowej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej. Jeżeli ciasto byłoby za rzadkie należy dodać więcej mąki ryżowej – konsystencją ma przypominać budyń 🙂

      Odpowiedz
  37. Efflee 10 października 2016 o 13:59

    Kinga moje ciasto juz w piekarniku od 25 min i nadal jakby surowe a ponadto pomimo dodania składników w podanych roporcjach czerwone ???

    Odpowiedz
    1. admin 10 października 2016 o 14:42

      kochana a jakiej wielkości buraka dodałaś?

      Odpowiedz
  38. Marta 7 października 2016 o 13:25

    Cześć Kinga:)
    W przepisie zamiast buraków użyłam dynii i cukier kokoswy, a nie trzcinowy (akurat to było na stanie;)) i brownie wyszło niesamowicie czekoladowe…Przepyszne! Znajomym najbardziej smakowało z domowymi powidłami. Następnym razem wypróbuję oryginał z buraczkami:) Dziękuję za kolejną inspirację. Pozdrawiam,
    Marta

    Odpowiedz
  39. Beata 6 października 2016 o 14:58

    NIe udało się mojego brownie przelać do formy . Raczej przekładać łyżką jak bardzo mokry piasek . Upiekłam bardzo smaczne choć nic nie wyrosło . Co mogło pójść nie tak? Zbyt małe jajka?

    Odpowiedz
    1. admin 8 października 2016 o 13:39

      za mały burak lub jajka 🙂 przyczyną może też być za dużo mąki kokosowej – mąka koksowa jest bardzo chłonna dlatego jej duża ilość powoduje sypkość 🙂

      Odpowiedz
      1. Paulina 27 września 2018 o 21:05

        Uuu… Jestem w takiej samej sytuacji. Ogólnie nie przelewa się ? jak można uratować sytuację? Dodać więcej jajek? Może mleczko kokosowe?

        Odpowiedz
  40. Leo 6 października 2016 o 12:45

    Nie mogę jeść czekolady, ale mogę kakao.
    Czy dałoby radę zastąpić czekoladę olejem kokosowym i kakao?

    Odpowiedz
    1. admin 8 października 2016 o 13:42

      mozna spokojnie pominąć czekoladę i dodać o łyżkę więcej kakao 🙂

      Odpowiedz
  41. Kamila 6 października 2016 o 11:35

    Czy mogą być już takie gotowe ugotowane buraki np. z Lidla?

    Odpowiedz
    1. Paulina 6 października 2016 o 12:13

      Dokładnie mam takie samo pytanie czy takie gotowe,ugotowane buraki ze sklepu beda ok ? A i nie mam maki kokosowej jaki moze byc inny zdrowy zamiennik??pozdrawiam

      Odpowiedz
      1. admin 8 października 2016 o 13:45

        tak -ugotowane buraki ze sklepu będą ok – te takich używam 🙂
        zamiast mąki kokosowej możesz użyć 1 szklanki mąki pszennej razowej lub tej samej proporcji mąki migdałowej
        Ps. mąkę kokosową możesz przygotować sama miksując wiórki koksowe w młynku do kawy 🙂

        Odpowiedz
    2. admin 8 października 2016 o 13:45

      kochana użyłam dokładnie tych samych :*

      Odpowiedz
  42. Ewelina 6 października 2016 o 00:36

    Hej czym mozna zastapic jajka??pozdrawiam
    Serdecznie

    Odpowiedz
    1. admin 8 października 2016 o 13:47

      jajko możesz zastąpić 1 bananem lub na na każdą ilość 1 jajka w przepisie przypada 1 łyżka siemienia lnianego namoczona w 3 łyżkach ciepłej wody

      Odpowiedz
  43. Mariola 5 października 2016 o 21:27

    Pięknie wygląda. Składniki też fejne, a bez czekolady wyjdzie? Kakao zamienie na karob ale z czekolada problem;(((?

    Odpowiedz
    1. admin 5 października 2016 o 22:59

      Mariola zamiast czekolady dodaj np orzechy 🙂

      Odpowiedz
      1. Mariola 6 października 2016 o 19:50

        Dziękuję;**

        Odpowiedz
  44. marta 5 października 2016 o 21:05

    Tabliczka czekolady tzn. 100g?

    Odpowiedz
    1. admin 5 października 2016 o 22:59

      dokładnie 🙂 już dodaję 🙂

      Odpowiedz
  45. Maja 5 października 2016 o 20:55

    mmmmmm, wygląda smakowicie? A czym zastąpić cukier? miodem? 🙂

    Odpowiedz
    1. admin 5 października 2016 o 22:59

      można miodem ale wtedy należy dodać łyżkę mąki

      Odpowiedz
  46. Kasia 5 października 2016 o 20:38

    Kinga a czy mozna to zrobic na normalnej mące? Nie przepadamy za smakiem kokosu…

    Odpowiedz
    1. admin 5 października 2016 o 22:59

      oczywiście dodaj wtedy szklankę mąki

      Odpowiedz

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.