Czekoladę stopić w gorącej kąpieli wodnej.
Odstawić do przestygnięcia.
Ubić śmietanę na puch.
Tylko śmietanę, bez żadnego cukru!
Przygotować kieliszki (mogą tez być kokilki, szklaneczki),
na dno każdej nałożyć po 2 łyżeczki wiśni z konfitur.
Delikatnie wymieszać rozpuszczoną czekoladę z bitą śmietaną i ułożyć po łyżce na wiśniach.
Wierzch możemy posypać kakao, udekorować listkami mięty i jeszcze jedną łyżeczką czerwonych owoców.
Składniki
Przygotowanie
Czekoladę stopić w gorącej kąpieli wodnej.
Odstawić do przestygnięcia.
Ubić śmietanę na puch.
Tylko śmietanę, bez żadnego cukru!
Przygotować kieliszki (mogą tez być kokilki, szklaneczki),
na dno każdej nałożyć po 2 łyżeczki wiśni z konfitur.
Delikatnie wymieszać rozpuszczoną czekoladę z bitą śmietaną i ułożyć po łyżce na wiśniach.
Wierzch możemy posypać kakao, udekorować listkami mięty i jeszcze jedną łyżeczką czerwonych owoców.