Zapraszam Was na moje orkiszowe pierogi ruskie. Przepis pojawił się na kanale Kuchni Lidla na YouTube na którym to od kilku tygodni przygotowuje dla Was lekkie i smaczne dania. Zachęcam Was do zobaczenia filmiku i wspólnego gotowania. Te pierogi są fantastyczne, łatwe w przygotowaniu i co najważniejsze są lżejsze od klasycznej wersji.
Zachęcam do subskrypcji i śledzenia moich losów na kanale Kuchni Lidla – mam dla Was mnóstwo smacznych propozycji.
Cały przepis można znaleźć również TUTAJ
wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel
rewelacja . napewwno sprobuje zrobic
Zrobilam
sa pyszne:)
bardzo się cieszę i dziękuję za wypróbowanie oraz komentarz :*
Zrobilam,ale poki co z fit miesem z kurczaka i ciasto jest rzeczywiscie lekkie,puszyste i pyszne?
bardzo się cieszę że skusiłaś się na wypróbowanie
dziękuję :*
Pani Kingo, czy tą konkretną mąkę można kupić w Lidlu? jeśli nie, to proszę napisać jaki to dokładnie typ mąki orkiszowej trzeba tu użyć?
Super przepis. Napewno go wypróbuję . Mam również pytanie jaki typ mąki orkiszowej. Bo ostatnio pojawiła się mąka orkiszowa tortowa. A może chodzi o pełnoziarnistą?
tak chodzi o make pełnoziarnistą
Witam Pani Kingo. Czy przy 4 szklankach maki należy dodać również 4 szklanki wody i 4 łyżki oleju? Czy może mniej?
Z góry dziękuję za informację
Witam, na początku proszę zwracać się do mnie po imieniu
polecam dodać na początek 3 szklanki wody następnie jeżeli ciasto będzie za suche stopniowo dolewać. Oleju można dodać 4 łyżki
PAni Magdo
Witaj Kinga. Zabierałam się do tego przepisu już od dłuższego czasu i wreszcie nadszedł ten dzień 😉 I muszę przyznać, że to Twój drugi „mączny” przepis, po gryczanych naleśnikach, z którym miałam problem. A chodzi o proporcję na ciasto mąka:woda. Według mnie proporcja 1 szklanka:1 szklanka to jakaś pomyłka. Wyszło mi kleiste nie dające się wałkować ciasto, musiałam dodać jeszcze jedną szklankę wody, żeby uratować konsystencję. I jakoś trudno mi uwierzyć, że zrobiłaś pierogi z mąki pełnoziarnistej, ponieważ moje z mąki orkiszowej pełnoziarnistej kolorem nijak się mają do Twoich, są mocno brązowe. Niemniej jednak na drugi dzień, z racji że został mi farsz, zrobiłam wersję mąka pszenna z mąką gryczaną (1:1) i wyszły pyszne. Pozdrawiam
Napisałam szklankę wody, a chodziło mi oczywiście o dodatkową szklankę mąki
a da radę mąka jaglana/ gryczana zamiast orkiszowej?
da radę