Lekkie pierogi ruskie

Zapraszam Was  na moje orkiszowe pierogi ruskie. Przepis pojawił się na kanale Kuchni Lidla na YouTube na którym to od kilku tygodni przygotowuje dla Was lekkie i smaczne dania. Zachęcam Was do zobaczenia filmiku i wspólnego gotowania. Te pierogi są fantastyczne, łatwe w przygotowaniu i co najważniejsze są lżejsze od klasycznej wersji.

Zachęcam do subskrypcji i śledzenia moich losów na kanale Kuchni Lidla :) – mam dla Was mnóstwo smacznych propozycji.

Cały przepis można znaleźć również TUTAJ 









15 Responses

  1. karolina pisze:

    rewelacja . napewwno sprobuje zrobic :)

  2. Magda pisze:

    Zrobilam :) sa pyszne:)

  3. Paulina pisze:

    Zrobilam,ale poki co z fit miesem z kurczaka i ciasto jest rzeczywiscie lekkie,puszyste i pyszne😁

  4. Joanna pisze:

    Pani Kingo, czy tą konkretną mąkę można kupić w Lidlu? jeśli nie, to proszę napisać jaki to dokładnie typ mąki orkiszowej trzeba tu użyć?

  5. Irena pisze:

    Super przepis. Napewno go wypróbuję . Mam również pytanie jaki typ mąki orkiszowej. Bo ostatnio pojawiła się mąka orkiszowa tortowa. A może chodzi o pełnoziarnistą?

  6. Magda pisze:

    Witam Pani Kingo. Czy przy 4 szklankach maki należy dodać również 4 szklanki wody i 4 łyżki oleju? Czy może mniej?
    Z góry dziękuję za informację :)

    • admin admin pisze:

      Witam, na początku proszę zwracać się do mnie po imieniu :)
      PAni Magdo :) polecam dodać na początek 3 szklanki wody następnie jeżeli ciasto będzie za suche stopniowo dolewać. Oleju można dodać 4 łyżki

  7. Iwona pisze:

    Witaj Kinga. Zabierałam się do tego przepisu już od dłuższego czasu i wreszcie nadszedł ten dzień 😉 I muszę przyznać, że to Twój drugi „mączny” przepis, po gryczanych naleśnikach, z którym miałam problem. A chodzi o proporcję na ciasto mąka:woda. Według mnie proporcja 1 szklanka:1 szklanka to jakaś pomyłka. Wyszło mi kleiste nie dające się wałkować ciasto, musiałam dodać jeszcze jedną szklankę wody, żeby uratować konsystencję. I jakoś trudno mi uwierzyć, że zrobiłaś pierogi z mąki pełnoziarnistej, ponieważ moje z mąki orkiszowej pełnoziarnistej kolorem nijak się mają do Twoich, są mocno brązowe. Niemniej jednak na drugi dzień, z racji że został mi farsz, zrobiłam wersję mąka pszenna z mąką gryczaną (1:1) i wyszły pyszne. Pozdrawiam

  8. ala pisze:

    a da radę mąka jaglana/ gryczana zamiast orkiszowej?

Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel