Sałatka z avocado i czerwonym pieprzem

Dzisiaj propozycja, która została przywieziona przez moja siostrę z podróży z Tajlandii.
Sałatka z avocado z czerwonym pieprzem – bardzo dobra z pysznym dresingiem słodko-kwaśnym na bazie białego octu balsamicznego
Naprawdę polecam.

Składniki:
– rukola
– avocado
– pomidorki koktajlowe
– parmezan
– czerwony pieprz

Dressing:
biały ocet balsamiczny (koniecznie biały – tu tkwi sekret)
– miód
– oliwa z oliwek

Na talerzu umieści rukolę kawałki avocado i pomidorki.
Przygotować dressing wg uznania: ja dałam na 4 osoby: łyżkę miodu, 5 łyżek oliwy i 2 łyżki octu
Polać sałatę i oprószyć parmezanem i czerwonym pieprzem.

Jakie to proste:)))

Sałatka może mieć kilka wersji. Można dodać krewetki lub pomidorki z mozzarellą. Zachęcam do wypróbowania sosu – ma bardzo dobry smak – słodko-kwaśny..
 Smacznego:)









Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel