OlympMus czyli słodki mus z avocado

Ostatni deser Bezove Love jak i dzisiejszy OlympMUS  stworzyłam na potrzeby reklamy prasowej o jaką poprosiła mnie marka Olympus. Dzisiejszy przepis ma premierę w majowym wydaniu magazynu Kuchnia i zdradza sekrety udanego zdjęcia.  Pochwalę się Wam,  że spełniło się moje kolejne marzenie 🙂 zawsze chciałam ujrzeć swój przepis w gazecie:) – warto było poczekać:)

Deser który polecam jest świetny bo przygotowanie zajmuje niecałe 5 minut, jest zdrowy i ma bardzo pozytywny zielony kolor. Poniżej przedstawiam reklamę z gazety i przepis wraz ze zdjęciami z tej sesji wykonanymi aparatem OM-D E-M5.

Zapraszam:)

Smacznego:)

Ilość porcji1 porcja

 1 dojrzałe awokado
 2 do 3 łyżek miodu
 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
 1 łyżeczka nasion chia (można zastąpić siemieniem lnianym)
 1 łyżka soku z cytryny
 świeże maliny

1

Wydrążyć miąższ z avocado. Dodać miód, ekstrakt z wanilii i sok z cytryny. Całość zmiksować w blenderem.

2

Na samym końcu dodać nasiona chia. Dobrze wymieszać.

3

Mus przelać do szklaneczek i wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Składniki

 1 dojrzałe awokado
 2 do 3 łyżek miodu
 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
 1 łyżeczka nasion chia (można zastąpić siemieniem lnianym)
 1 łyżka soku z cytryny
 świeże maliny

Przygotowanie

1

Wydrążyć miąższ z avocado. Dodać miód, ekstrakt z wanilii i sok z cytryny. Całość zmiksować w blenderem.

2

Na samym końcu dodać nasiona chia. Dobrze wymieszać.

3

Mus przelać do szklaneczek i wstawić do lodówki na 1 godzinę.

OlympMus czyli słodki mus z avocado
(Wyświetlono 2 563 razy, 1 wyświetleń dzisiaj)

11 komentarzy

  1. Olka 7 stycznia 2017 o 14:40

    Rewelka, polecam. U mnie z borówką amerykańską?

    Odpowiedz
    1. admin 7 stycznia 2017 o 16:42

      🙂 dziękuję za wypróbowanie i komentarz :*

      Odpowiedz
  2. Koozka 13 listopada 2016 o 20:01

    Kolejny przepis zaliczony 🙂 dziś ewidentne jest u mnie Twój dzień 😉 zamiast malin musiały byc borówki ale tez pysznie :*

    Odpowiedz
  3. Monia 13 maja 2014 o 22:46

    Pani Kingo, jakich Pani lamp uzywala do fotografowania tego musu? A panel swietlny to jakas blenda? Piekne te zdjecia, chce tez sprobowac…:))
    Pozdrawiam

    Odpowiedz
    1. admin 16 maja 2014 o 13:08

      używam lamp ze światłem stałym i złotej bledny

      Odpowiedz
  4. Pati KPafjsdkfsdsdfsdPfdasdf 27 kwietnia 2014 o 13:07

    Piękne zdjęcia i pysznie wygladająca potrawa ! Spróbuję !

    Odpowiedz
  5. Nina-JG 27 kwietnia 2014 o 08:44

    Mam jeszcze pytanie laika….czy przy tych ustawieniach aparatu statyw jest konieczny?

    Odpowiedz
    1. admin 27 kwietnia 2014 o 22:04

      te zdjęcie było zrobione bez statywu 🙂

      Odpowiedz
  6. Nina-JG 27 kwietnia 2014 o 08:41

    Dziękuję za super instrukcje na udane zdjęcie i kolejny świetny przepis z równie świetnym zdjęciem!
    Jesteś Super Babka!!!
    pozdrawiam
    Nina

    Odpowiedz
  7. Marta 24 kwietnia 2014 o 21:23

    Kurczę, przepiękne zdjęcia!!!

    Odpowiedz
  8. maria pyka 24 kwietnia 2014 o 20:36

    Pani Kingo myślę że będzie pyszne.

    Odpowiedz

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.